El Partit Popular demana al Govern central que negocie un objectiu de dèficit més ampli per a les autonomies

Els 'populars', exercint la seua majoria al Senat, ha rebutjat la proposta del Govern, a l'espera d'un repartiment que beneficie més a autonomies i ajuntaments

Guardar

El president provincial del Partit Popular, Vicent Mompó, i els senadors per València Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps
El president provincial del Partit Popular, Vicent Mompó, i els senadors per València Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps

El senador del Partit Popular per València, Gerardo Camps, ha instat el Govern d'Espanya a entaular negociacions amb els 'populars' per a establir un objectiu de dèficit més ampli que incloga a les comunitats autònomes que han fixat el seu marge en el 0,3%, com és el cas de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

En una roda de premsa celebrada este divendres, Camps, acompanyat per altres senadors del PP i el líder del partit a la província, Vicente Mompó, ha criticat l'estratègia de l'executiu i el PSOE d'intentar "transmetre una mentida" sobre l'objectiu de dèficit i de "convertir el Senat en una cambra muda".

El PP, exercint la seua majoria legítima, ha rebutjat la proposta del Govern, argumentant que desitgen un repartiment que beneficie més a les autonomies i els ajuntaments. Camps ha negat que això condemne a una menor taxa de dèficit a la Comunitat Valenciana, si no que busca atorgar un major marge a les comunitats autònomes i als municipis.

El senador també ha exigit al Govern que revele l'informe de l'Advocacia de l'Estat en el qual basa la seua afirmació que, en cas de no aprovar-se els objectius de dèficit, s'aplicarien automàticament els anteriors, on el dèficit per a les autonomies era del 0%.

Camps ha subratllat la necessitat de transparència i respecte cap a les comunitats autònomes i ha expressat la disposició del PP a arribar a qualsevol acord que permeta distribuir el dèficit de manera justa entre l'Estat, les autonomies i els ajuntaments.

Per part seua, Vicente Mompó ha demanat "aplicar la política del 'trellat'" i s'ha felicitat que el PP "haja tombat la despesa irreal que volia aprovar el Govern a esquena de l'oposició, tractant d'humiliar a les comunitats autònomes i als nostres pobles". En este sentit, ha valorat el treball dels senadors i senadores que "no sols presenten iniciatives, sinó que treballen per a frenar aquelles que no són bones per als nostres ciutadans".

Destacats