El PP de València defén el treball de Feijóo amb la Proposició de Llei antiokupació

El Senat aprova la presa en consideració de la Llei antiokupació que permetria el desallotjament dels okupes en 24 hores

Guardar

El president provincial del Partit Popular, Vicent Mompó, i els senadors per València Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps
El president provincial del Partit Popular, Vicent Mompó, i els senadors per València Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps

El president provincial del Partit Popular, Vicent Mompó, i els senadors per València Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps, han comparegut este divendres en roda de premsa per a tractar els últims temes d'actualitat de la Cambra Alta, com la 'Llei Feijóo' enfront de l'okupació il·legal, que podria tindre llum verda en el Congrés després de comptar amb una primera abstenció de Junts, PNB i Coalició Canària.

La Proposició de Llei antiokupació planteja canvis que permetran protegir la propietat privada, endurirà les penes per okupació il·legal, facilitarà el desallotjament dels okupes en 24 hores i impedirà l'empadronament en els habitatges okupats. Inclou, a més, els delictes en els procediments d'enjudiciament ràpid, s'establixen penes per a aquells que encoratgen o fomenten l'okupació, i habilitarà a les comunitats de propietaris perquè puguen actuar en els processos judicials contra els okupes i adoptar mesures preventives.

En les files 'populars', tal com ha defés Darocas, hi ha cert optimisme amb poder tirar esta proposta endavant en el Congrés, ja que al Senat va comptar amb l'abstenció dels partits de Junts, PNB i Coalició Canària.

Primera 'Llei Feijóo'

Per part seua, Vicente Mompó ha defés el treball d'Alberto Núñez Feijóo per a tractar d'acabar amb el problema real de l'okupació endurint les penes i ha recordat que darrere hi ha una xarxa de màfia amb les quals s'ha d'acabar.

Estela Darocas ha informat que a Espanya hi ha al voltant de 100.000 immobles ocupats il·legalment, "un fenomen que no ha deixat de créixer des que Sánchez governa", incrementant-se les denúncies per okupació en un 37%.

A la Comunitat Valenciana, en 2021 es van registrar 1.779 okupacions, un fet que per a la senadora "atempta contra el dret a la propietat privada, i la tolerància actual i l'aplicació poc eficaç de la llei no ajuda al més feble, sinó que castiga els barris més humils". "A un okupa no se li desnona, se li desallotja", ha insistit Darocas.

Destacats