Fotur demana habilitar les pistes de ball amb mascareta i el certificat COVID en festivals

Guardar

Imatge de l'exterior d'un local d'oci
Imatge de l'exterior d'un local d'oci

La Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) ha demanat a Sanitat, en la reunió que han mantingut aquest dimarts, la reducció de les distàncies, habilitar la pista de ball amb mascareta i el certificat covid-19 com a mesura complementària de seguretat en els grans esdeveniments.

Així, el sector de l'oci s'ha reunit amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la secretària Autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, el secretari de Turisme, Francesc Colomer i la doctora Herme Vanaclocha per a transmetre-les les seues propostes, que seran traslladades a la comissió interdepartamental que deu aprovar les noves mesures a partir del 9 d'octubre, segons han informat fonts de Fotur.

Sobre aquest tema, han assenyalat que és "obvi" que la pandèmia no ha finalitzat, però recalquen que "afortunadament els indicadors són bons i van a la baixa, d'ací la necessitat d'eliminar les actuals restriccions, minimitzant els riscs".

Per això, reclamen l'eliminació de les distàncies entre taules i poder ballar amb mascareta en les pistes de ball, a més de recuperar l'horari de tancament per a les sales de festa, ball i discoteques.

Així mateix, sol·liciten la implantació opcional del passaport Covid en els festivals a canvi d'eliminar les restriccions, ja que consideren que és "un element clarament objectiu" i "garanteix i minimitza el risc en qualsevol esdeveniment, a més de ser un plus de garantia sanitària, que es pot implantar a través del dret d'admissió".

Destacats