Pacha: "A Foios avancem cada dia en la igualtat de gènere impulsant polítiques municipals i treballant al costat de les associacions locals"

Foios s'unix al 8M, Dia Internacional de la Dona, amb un programa divers i participatiu

Guardar

Mural 8M Foios 2024
Mural 8M Foios 2024

Foios demostra, un any més, sud un municipi compromés amb la igualtat de gènere, celebrant el Dia Internacional de la Dona amb un extens programa d'activitats que abasta des de la cultura fins a l'esport, la solidaritat i l'apoderament femení. Des del dimecres 28 de febrer fins al pròxim 9 de març, la localitat se submergix en una sèrie d'esdeveniments dissenyats per a commemorar el 8 de Març.

El regidor d'Igualtat de Foios, Juan Antonio Pacha, destaca la importància d'avançar cap a la igualtat de gènere a través de polítiques municipals i la col·laboració amb associacions locals. "Ens unim un any més al 8M amb un ampli programa que impulsarà l'apoderament de les dones des de diferents àmbits", assenyala l'edil, destacant que "a Foios avancem cada dia en la igualtat de gènere impulsant polítiques municipals i treballant al costat de les associacions locals".

El programa d'activitats ja ha donat inici amb la confecció d'un mural col·laboratiu en homenatge al Dia Internacional de la Dona, dirigit per Andrea Oliva, en el mur de la Piscina Municipal.

El divendres 1 de març, la Casa de Cultura va ser escenari d'un emotiu homenatge a dones majors, seguit d'una divertida sessió de playbacks. El dissabte 2, el Mercat Municipal va acollir un rasclet solidari a favor d'un projecte de drets de la dona i equitat de Mans Unides, seguit de la projecció d'una pel·lícula a la Casa de Cultura.

El diumenge 3, la companyia Pànic Escènic va presentar l'obra 'La decisió de Lola' a la Casa de Cultura, una peça teatral que aborda temes rellevants per a la dona contemporània. El dilluns 4, es va dur a terme la conferència 'Cómo conocernos mejor', a càrrec de Pedro Luengo, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament.

El dimarts 5, la jornada va començar amb la conferència 'Esport i dona', organitzada per la Regidoria d'Esports i celebrada a la Casa de Cultura. A la vesprada, el públic es va traslladar a la Sala d'Actes per a assistir a la xarrada 'Nuestra sexualidad en la segunda adolescencia', impartida per Silvia Marzo.

Amb este variat i participatiu programa d'activitats, Foios demostra el seu compromís continu amb la igualtat de gènere i el seu desig de promoure l'apoderament de les dones en tots els àmbits de la vida.

Homenatge a les dones pel 8M per par de l'Associació Dones Foios
Homenatge a les dones pel 8M per par de l'Associació Dones Foios

Programa d'activitats

L'Associació Dones de Foios celebrarà el dinar commemoratiu el dimecres 6 a les 14.30 hores en el Restaurant El Musical. Per al dijous 7, Celia Ortega impartirà la conferència 'Com millorar la nostra memòria' a les 17.30 hores a la Sala d'Actes. I a les 19.30 hores, a la Casa dels Artillers, la ciutadania descobrirà 'Flores de escoria', la novel·la de l'escriptora de Meliana Luz Ros, que estarà acompanyada per Vicente Puchol en l'acte.

El divendres 8 de març serà el més reivindicatiu en el municipi per a celebrar el Dia Internacional de la Dona. A les 11.00 hores començarà la marxa i manifestació pels carrers de Foios amb l'acompanyament de tabal i dolçaina, partint del parc Rei En Jaume.

A les 14.30 hores serà el dinar del Dia de la Dona en el Centre de Majors, mentre que a les 18.30 hores, el Cercle d'Art de Foios celebrarà en el seu local una tertúlia per a posar en valor la figura de la pintora Maria Blanchard. Finalment, el dissabte 9 de març, a les 10.00 hores, se celebrarà una marxa violeta per la comarca que finalitzarà a Almàssera, organitzada per la Mancomunitat del Carraixet.

Pacha ha animat "a tots i totes a participar en les activitats, que ens permetran avançar en un Foios més just". Així mateix, ha agraït la col·laboració de la Regidoria d'Esports, la de Cultura i les associacions Dones de Foios, Tyrius, Amics de Música Tradicional Pepe Palau i el Cercle d'Art.

Arxivat a:

Destacats