L'equip contra el càncer d'Amancio Ortega accelera la seua arribada a La Fe

El Ministeri de Sanitat ha adjudicat a Ion Beam Applications el contracte per a aquests equips de radioteràpia

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

L'equip de radioteràpia per a l'hospital La Fe que finança la Fundació Amancio Ortega Gaona accelera la seua arribada a València. Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, s'ha adjudicat el contracte per a aquest i els altres nou equips de protonoteràpia en el Sistema Nacional de Salut aquest dijous.

En concret, el ministeri s'ha encarregat d'elaborar els plecs de la licitació d'aquest contracte en col·laboració amb les comunitats autònomes, entre elles la valenciana.

Així, s'ha adjudicat el contracte per a la implantació dels deu equips a Ion Beam Applications SA per un valor de 263,5 milions d'euros, que finançarà la Fundació Amancio Ortega Gaona.

Per tant, l'organisme del reconegut empresari fundador d'Inditex es farà càrrec dels fons per a finançar-los i Sanitat s'ha encarregat d'elaborar els plecs i traure a concurs aquest subministrament d'equips, tal com es va acordar el passat 19 d'octubre de 2021 entre totes dues parts.

Firma del convenio con el Ministerio de Sanidad y la Fundación Amancio Orterga
Signatura del conveni amb el Ministeri de Sanitat i la Fundació Amancio Orterga

Un dels equips, per a La Fe

S'avança així en l'arribada d'un equip de protonoteràpia a l'hospital La Fe de València, al qual cal sumar aparells per a altres comunitats autònomes del Sistema Nacional de Salut.

No obstant això, caldrà esperar altres tres o quatre anys per a la seua implantació, segons ha indicat el ministeri. La primera fase, de disseny i ordenació general de la implantació, conclourà a final d'aquest 2022.

Posteriorment es realitzaran els projectes i obres necessàries durant un termini d'entre 18 i 24 mesos, després de la qual cosa s'implementaran els equips durant un altre any més. Finalment, el ministeri formarà als professionals i posarà en marxa els equips durant un termini addicional de sis mesos.

Nou equips més

La protonteràpia és una modalitat especial de radioteràpia que utilitza protons en comptes de raigs X o electrons, que permet un alliberament més localitzat de la radiació, la qual cosa comporta una millor distribució de la dosi i una menor irradiació del teixit sa circumdant. El Sistema Nacional de Salut comptarà amb deu aparells.

Un equip es destinarà al Complex Hospitalari de Donosti (País Basc); altres dos, al Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona (Catalunya); un equip anirà a l'Hospital Gil Casares, al costat de l'Hospital Clínic Universitari de Santiago de Compostel·la (Galícia); altres dos aniran a l'antic Hospital Militar de Sevilla, mentre que un se situarà a l'Hospital Matern Infantil de Màlaga (Andalusia).

L'Hospital Universitari La Fe de València rebran un equip i l'Hospital Universitari de Gran Canària Dr. Negrín obtindrà un altre dispositiu. L'Hospital de La Paz i l'Hospital de Fuenlabrada, tots dos a Madrid, rebran un cadascun.

Arxivat a:

Destacats