Enguix s'autodefinix com a "feminista radical": "Només així podem afrontar d'arrel el problema de la igualtat"

La vicepresidenta primera i diputada d'Igualtat, Natàlia Enguix, valora la declaració conjunta del 8M amb el focus en la dona rural i contra els ventres de lloguer

Guardar

Natàlia Enguix, vicepresidenta primera i responsable d'Igualtat a la Diputació de València
Natàlia Enguix, vicepresidenta primera i responsable d'Igualtat a la Diputació de València

La Diputació de València afronta el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, amb el focus posat en el protagonisme imprescindible de la dona en el món rural, la promoció del treball dels municipis en matèria d'igualtat i la penalització dels ventres de lloguer, al costat de la regulació d'una indústria audiovisual lliure de violències contra les dones.

La declaració conjunta era aprovada, en forma de moció, en el ple que l'entitat provincial celebrava esta mateixa setmana, amb els vots de Partit Popular, Ens Uneix, PSPV i Compromís, quedant fora de l'acord Vox, amb el seu vot en contra.

La vicepresidenta primera i responsable d'Igualtat en la Diputació de València, Natàlia Enguix, aprofitava l'ocasió per a definir-se com a "feminista radical", ja que considera que "només així podem afrontar d'arrel el problema de la igualtat d'oportunitats, parlar d'equitat i canviar una societat en la qual la meritocràcia està basada en principis patriarcals".

Enguix defenia, així, l'obligació de l'entitat en la "construcció d'una societat on totes les dones puguen desenvolupar-se plenament, sense barreres ni discriminació, treballant per a eliminar les desigualtats que encara patixen moltes d'elles, sobretot en els entorns rurals".

D'ací la importància del treball que realitzen els municipis per a aconseguir eixa igualtat real entre homes i dones, "tant en el sistema de detecció precoç com en l'atenció a les víctimes, qüestions que continuarem promovent des de la Xarxa de Municipis Protegits de la Diputació", anunciava la vicepresidenta, al mateix temps que valorava "les mesures d'acció positiva que han permés que les dones s'incorporen als llocs de decisions en l'àmbit públic, en una societat en la qual la vàlua dels homes es pressuposa i la de les dones es qüestiona".

La moció del 8M arracona a Vox

El consens sobre esta qüestió, aconseguit per part de PP i Ens Uneix amb els grups de l'oposició, es trencava per la negativa del grup Vox a donar suport a la moció. El seu portaveu, Sergio Pastor, basava el seu rebuig que "les polítiques d'esquerra han fracassat, com en el cas de la llei del 'sols sí que és sí'", i ha lamentat que "el que sembla importar és només que les dones arriben en termes numèrics, per una qüestió de quotes".

Per part seua, la diputada socialista Neus Garrigues lamentava que encara existisquen "partits polítics que no condemnen la violència masclista". En la seua opinió, "una societat no pot ser avançada si no té com a prioritat la igualtat efectiva i acabar amb qualsevol tipus de violència contra les dones". De la mateixa manera, la portaveu de Compromís, Dolors Gimeno, celebrava que "la causa feminista està més viva que mai, malgrat Vox", exigint "el compliment de totes les lleis sobre este tema per a no fer ni un sol pas arrere".

Partit Popular, encapçalat pel president Vicente Mompó, Ens Uneix, PSPV i Compromís tornaven a unir-se en la moció per a combatre la LGTBI-fòbia, que, una vegada més, comptava amb el rebuig de Vox.

Destacats