El passaport COVID serà necessari en hostaleria i locals d'oci

La consellera Barceló ha avançat hui al sector que queden fora d'aquest requisit hotels, comerços i altres activitats d'oci com a cinemes o teatres

Juan Antonio Cloquell, Europa Press

Guardar

Interior d'un restaurant
Interior d'un restaurant

Ja es comença a perfilar on serà necessari el passaport COVID en la Comunitat Valenciana. La consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, ha mantingut aquest matí una reunió amb representants del sector de l'hostaleria i oci en la qual els ha anunciat que serà necessari mostrar el passaport COVID quan s'accedisca a bars, restaurants i locals d'oci.

Així, d'aquesta mesura queden fora, de moment, comerços, cinemes i teatres. A més, tampoc serà necessari per a consumir en terrasses ni per a entrar locals amb un aforament reduït, encara que, de moment, es desconeix el límit.

La implantació del certificat COVID queda a costa de la seua aprovació per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que valorarà en els pròxims dies una mesura que busca contenir el recent repunt de casos i incentivar al 8% de la població pendent de vacunar. La intenció del Consell és que el passaport COVID s'implante en el territori valencià com més prompte millor i s'espera que estiga en vigor en el pont de desembre. Consulta ací com desgarregar el passaport COVID pas a pas.

Passaport COVID en residències de majors

La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha avançat aquest dimecres que es treballa per a implantar el passaport COVID en l'accés a residències de majors, tenint en compte que representa al col·lectiu "més vulnerable" enfront del virus.

Així, ha assenyalat que s'estudia demanar-ho en aquests centres a més de fer-ho en "espais d'oci o de gaudi" i ha apuntat que s'està "buscant l'encaix" per a això. Ha assegurat que en la reunió de la taula interdepartamental prevista per a aquest dijous s'acabarà "de donar forma" a aquesta proposta.

Oltra s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presentar el contracte programa entre la Generalitat i l'Ajuntament de València en matèria de serveis socials, preguntada pel passaport Covid i pels llocs on serà obligatori presentar-lo per a accedir.

"S'està estudiant, s'està estudiant també l'encaix legal", ha indicat, després del que ha comentat que tant aquest dimarts com aquesta jornada ha estat parlant d'aquest assumpte amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "per a veure en quins espais el sol·licitarem".

"En principi, a part dels espais d'oci o de gaudi, que és on la gent es relaxa més en l'ús de les mascaretes, la qual cosa he estat treballant amb la consellera és l'espai dels serveis socials. L'espai residencial, sobretot, perquè és l'espai més vulnerable a la Covid", ha exposat Mónica Oltra.

La responsable autonòmica ha precisat que es pensa especialment en "el residencial de majors" i ha manifestat que és "per tant ací" on s'està "buscant l'encaix". "Demà hi haurà interdepartamental i allí li acabarem de donar la forma", ha agregat.

Destacats