Com descarregar el passaport COVID en la Comunitat Valenciana, pas a pas

El certificat COVID es pot sol·licitar mitjançant el Ministeri de Sanitat o la Generalitat Valenciana

Guardar

Una dona mostra el pasaport COVID
Una dona mostra el pasaport COVID

La Comunitat Valenciana treballa per a establir, en els pròxims dies, l'obligatorietat de presentar el passaport COVID per a accedir a diferents espais i activitats, com a mesura de prevenció davant el repunt de casos de coronavirus i per a incentivar la vacunació del 8% de valencians i valencianes que encara no ho han fet.

Davant aquesta imminent aplicació del certificat COVID, els ciutadans i ciutadanes tenen a la seua disposició diferents vies per a descarregar-ho i poder presentar-ho quan entre en vigor.

Tipus de passaport COVID

El certificat COVID és el resultat d'una proposta legislativa de la Unió Europea per la qual s'estableix un marc comú per a l'expedició, verificació de la vacunació, les proves diagnòstiques d'infecció i la recuperació. Una regulació que facilita la lliure circulació a la UE, garantint la no discriminació i l'estricte respecte als drets fonamentals dels ciutadans de la UE.

En aquest sentit, la ciutadania té a la seua disposició tres tipus de certificats COVID que pot descarregar segons la seua situació:

  • Passaport COVID Digital de vacunació: acredita que la persona ha rebut la pauta completa de vacunació enfront del coronavirus, amb una validesa de 365 dies des de la data d'inoculació. Encara que podrà ser sol·licitat en qualsevol moment, la seua validesa comença transcorreguts 14 dies des de la finalització del procés complet de vacunació.
  • Passaport COVID Digital de recuperació: acredita que la persona s'ha recuperat de la COVID-19 després d'haver confirmat la seua malaltia mitjançant una prova PCR positiva. És necessari haver obtingut un diagnòstic positiu fa més d'onze dies en els sis mesos anteriors a la sol·licitud del certificat. Si el diagnòstic ha sigut amb prova d'antígens o han passat més de sis mesos no és possible obtenir-lo.
  • Passaport COVID Digital de proves: acredita que la persona disposa d'un resultat negatiu d'una prova diagnòstica que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72 hores, mentre que la validesa de la prova d'antigen serà de 48 hores.

Descarregar el passaport COVID mitjançant el Ministeri de Sanitat

Certificat COVID digital en la web del Ministeri de Sanitat
Certificat COVID digital en la web del Ministeri de Sanitat

D'una banda, es pot obtenir el passaport COVID accedint a la pàgina web del Ministeri de Sanitat. Una vegada allí, s'hauran de contestar tres preguntes per a determinar el tipus de certificat que s'emet (si s'ha passat el virus en els últims 180 dies, si es compta amb la pauta completa o amb una prova negativa).

Una vegada indicada aquesta situació, s'haurà d'informar que es pertany a la Comunitat Valenciana i es podrà triar si seguir amb el procés en la web del Ministeri o en la de la Generalitat.

En el cas del Ministeri, és necessari comptar amb un certificat digital o amb la cl@ve permanent.

Descarregar el passaport COVID mitjançant la Generalitat Valenciana

Certificat COVID digital en la web de la Generalitat Valenciana
Certificat COVID digital en la web de la Generalitat Valenciana

També es pot sol·licitar el passaport COVID a través de la pàgina habilitada per la Generalitat Valenciana. En aquest cas s'haurà d'emplenar un formulari indicant el número de SIP, data de naixement i data d'emissió de la SIP.

En el cas que les dades siguen correctes, s'enviarà un SMS al ciutadà sol·licitant mitjançant el qual es podrà accedir a la seua descàrrega.

Importar el passaport COVID a l'Apple Wallet o al Google Pay

Una vegada emés el certificat, es pot guardar en Apple Wallet o Google Pay per a tindre'l sempre a mà. Actualment ja és possible descarregar-ho en format PKPASS des de la web del Ministeri de Sanitat, sol·licitant-lo alhora que es demana el certificat en PDF. Si únicament es disposa del document en PDF hi ha dues opcions:

  • En el cas d'iPhone es pot accedir a la web getcovidpass. En aquest portal, una vegada indicat "crear el seu", es pot escanejar el QR, adjuntar el PDF del teu certificat o adjuntar una captura de pantalla del passaport COVID. A continuació, es generarà la targeta virtual que es podrà afegir al "wallet".
  • Per a dispositius Android, dins de l'aplicació Google Pay s'ha de seleccionar l'opció d'"obrir arxiu PDF". Si es disposa del certificat en una captura de pantalla, cal seleccionar l'opció "obrir imatge" i en el cas de tindre'l en PDF, cal seleccionar l'arxiu. A continuació és necessari acceptar l'opció d'"identificació del text" per a permetre a l'app que detecte el QR i prémer sobre l'opció "usar resultat". Ara només quedar seleccionar l'opció de "guardar" i ja es podrà mostrar en Google Pay.
Destacats