La Comunitat Valenciana implantarà el passaport covid en els pròxims dies

Puig ha considerat que l'actual situació d'augment dels contagis "es pot anar superant si fem les coses adequadament"

Guardar

Una dona mostra el pasaport COVID
Una dona mostra el pasaport COVID

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest diumenge que en "els pròxims dies" la Comunitat Valenciana implantarà el certificat COVID amb la finalitat d'aconseguir la "màxima seguretat" de les persones, escenari que, ha reiterat, "passa per la vacunació".

"No puc dir quin dia, però en els pròxims dies sí", ha assegurat Puig, en declaracions als mitjans després d'assistir a un concert organitzat per la Generalitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), sobre la data de la implantació del passaport COVID.

Puig ha considerat que l'actual situació d'augment dels contagis, incidència i ocupació hospitalària, que en altres països "està molt difícil", en la Comunitat Valenciana "es pot anar superant si fem les coses adequadament", encara que "no podem tindre la seguretat absoluta".

Així, ha advocat per buscar i garantir "la màxima seguretat", especialment en els espais tancats, a través d'eines com el certificat COVID i mesures com la distància de seguretat.

VACUNACIÓ

El cap del Consell ha indicat que hui dia el percentatge de vacunació de la Comunitat Valenciana se situa ja en el 92 per cent de la població diana, un escenari que "està ajudant a véncer la pandèmia" que "encara és ací".

Per això, ha instat a "continuar usant la mascareta, que és un instrument fonamental" i a "ser prudents", al mateix temps que ha tornat a animar al 8% de les persones que no s'han vacunat a immunitzar-se contra la covid.

Dijous passat, Puig va confiar que aquesta setmana vinent s'aconseguira una solució per a la implantació del passaport COVID en "alguns espais" als quals no podran accedir les persones no vacunades. "La nostra voluntat és que no hi haja restriccions i actuar amb tots els instruments que tenim", va reiterar.

Puig va explicar llavors que la Conselleria de Sanitat busca la millor solució per a "no caure en cap contradicció jurídica" i que el TSJCV autoritze la implantació del certificat, ja que en algunes comunitats el van tombar els tribunals.

Destacats