El Consell manté un mes més el passaport covid

Puig: "seguirem amb l'estratègia que combina la corresponsabilitat des de la prudència i l'acceleració de la vacunació"

Guardar

Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid
Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid

La Mesa Interdepartamental reunida aquest matí ha decidit mantenir durant el pròxim mes de febrer l'obligatorietat de presentar el passaport covid per a entrar en diferents espais. Així, serà obligatori disposar d'aquest certificat per a entrar en establiments d'hostaleria i restauració, independentment de l'aforament, i a uns altres com a gimnasos o cinemes, circs, instal·lacions esportives i seus festeres en els quals es consumisca beguda o menjar fins al 28 de febrer, sempre que aquesta norma siga avalada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Així mateix, també es mantenen vigents fins al 28 de febrer les diferents mesures anticovid establides, com l'ús de mmascareta a interiors i quan no es puga mantenir la distància interpersonal.

Reunió de la Mesa Interdepartamental
Reunió de la Mesa Interdepartamental

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat que "el passaport covid ha sigut útil, ja que hem aconseguit que persones que no es vacunaven ho feren (132.000 primeres dosis des de la seua aprovació), s'ha aconseguit mantenir l'atenció i la percepció respecte a la pandèmia i hem creat espais més segurs i la garantia del manteniment dels sectors més afectats".

Per això, el cap del Consell insisteix que en la idea de "seguir amb l'estratègia que combina la corresponsabilitat des de la prudència i l'exercici de l'acceleració de la vacunació".

En aquest sentit, Puig ha destacat que "estem en una etapa en la qual hem d'intensificar la vacunació, sobretot en la franja infantil que compta actualment amb una incidència molt elevada, així com un reforç de l'atenció primària per a normalitzar el seu funcionament en totes les malalties i donar-li oxigen als professionals".

La Comunitat Valenciana ha superat ja els 2,1 milions de terceres dosis implementades, per damunt de la mitjana estatal, i totes les franges més vulnerables, a partir dels 50 anys, estan ja immunitzades. Sobre aquest tema, el president ha recordat que s'ampliarà "aquest esforç". El dilluns entraran en funcionament els dos grans vacunòdroms de València i Alacant, que se sumen als ja oberts a Castelló, Gandia, Paterna i Mislata.

Reforç de l'atenció primària

Durant la seua intervenció, Ximo Puig s'ha referit a les mesures implementades en l'atenció primària, entre les quals s'inclou la pròrroga de tots els contractes de reforç COVID-19 vigents, la qual cosa ha suposat ampliar 2.580 contractes.

Així mateix, ha destacat que la Conselleria de Sanitat també ha activat la pròrroga automàtica de tractaments crònics, el tràmit simultani de baixes i altes, l'habilitació de la web per a tramitar baixes i altes de les persones diagnosticades en farmàcies, la col·laboració amb farmàcies per a facilitar la notificació dels autotests, la notificació via SMS del resultat de proves i la vacunació de l'alumnat en centres escolars.