La Generalitat sol·licita al TSJCV autorització per a la pròrroga del passaport covid

Guardar

Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid
Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid

La Generalitat ha demanat ja al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'autorització per a prorrogar el passaport covid, la vigència del qual expira el pròxim 31 de gener, han confirmat a Europa Press fonts de l'administració valenciana.

Tal com havia avançat el president, Ximo Puig, la intenció del govern autonòmic és continuar amb l'exigència del certificat en establiments d'hostaleria, oci, esportius i sociosanitaris.

La mesura s'aplica des del passat 4 de desembre i l'alt tribunal valencià ja va donar el vistiplau a la seua aplicació fins a final d'aquest mes en considerar que la mesura estava justificada per les dades d'evolució de la pandèmia.

Ximo Puig també va avançar la voluntat de mantenir les actuals restriccions, com l'ús de la mascareta. "La posició inicial" és mantenir el certificat covid i la resta de mesures per "prudència" a pesar que la situació d'ingressos hospitalaris i ocupació d'UCI, l'element "clau", s'està "estabilitzant", va declarar el cap del Consell aquest dimarts.

No obstant això, la decisió última s'adoptarà en la reunió de la comissió interdepartamental que se celebra aquest dijous en funció d'informe de Salut Pública.

Per a Puig, el balanç del certificat covid és "positiu" perquè ha ajudat a complir tres objectius: "generar major seguretat en espais tancats, mantenir l'atenció en la prudència i ha animat a la vacunació". A més, ha apuntat que el sector també dona el seu suport a aquesta mesura.

Arxivat a:

Destacats