Bono viatge 2024: tots els detalls i els principals canvis

Així ho ha anunciat Joaquin Vilanova, responsable de Turisme de la Comunitat Valenciana, qui aposta per la desestacionalització del Bo Viatge 2024

Guardar

Bo Viatge 2024
Bo Viatge 2024

La Comunitat Valenciana ha anunciat noves notícies sobre el pròxim Bono Viatge 2024. El responsable de Turisme de la Generalitat Valenciana, Joaquin Vilanova, afirma que s'està treballant perquè en 2024 estiga disponible aquesta ajuda per a viatjar pel territori valencià que servisca com a revitalització dels establiments hotelers. "Hi ha pressupostat un impacte de 12,5 milions d'euros, on serà necessària la reserva d'una estada mínima de 3 nits per a incentivar el consum", afegeix Vilanova. A més, es limitarà l'ajuda fins a un total de 375 € per persona, amb un finançament màxim del 50 % sobre el cost de l'establiment. El representant de Turisme a nivell autonòmic defineix clarament l'objectiu polític: "La prioritat és la desestacionalització".

Les novetats es van anunciar dimarts passat en el Fòrum de Proximitat 'Turisme d'experiències' organitzat per Castelló Extra i À Punt, una taula de diàleg per a parlar sobre el turisme provincial, però que va portar amb si novetats en l'àmbit autonòmic. En la trobada van estar presents representants de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, la Mancomunitat de l'Alt Palància, Peníscola i l'associació d'empresaris professionals d'HOSBEC i ASHOTUR.

Fòrum de Proximitat: 'Turismo de experiencias'

Fòrum de Proximitat: 'Turisme d'experiències'

"Hem subvencionat als hotels que han tingut un sobrecost a causa de les reserves de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso), amb 5 € per cadascuna d'aquestes reserves fins a un màxim pressupostat de 3 milions d'euros", afirma Vilanova. D'altra banda, el responsable de Turisme a la Comunitat Valenciana assegura que s'incorporarà el turisme gastronòmic en l'estratègia pública.

Millora del Bo Viatge anterior

L'equip polític, liderat per Carlos Mazón tractarà de promoure una nova edició del Bo Viatge CV 2024 que tracte de superar les passades proposades, pese a la baixada de 2,5 milions d'euros en el pressupost d'aquest. L'estratègia passa per reconfigurar el sistema i implantar nous complements que ajuden a créixer la demanda de serveis turístics.

Una de les mesures ja anunciades és la possibilitat de desestacionalitzar les reserves dels viatges, amb major flexibilitat en el calendari que la que existia fins a l'actualitat. Per a això, es baralla la possibilitat de reduir l'estada per a aconseguir a un major nombre de persones beneficiàries de l'ajuda, compensant la rebaixa pressupostària amb xicotets complements al Bo Viatge 2024.

Destacats