Turisme Comunitat Valenciana reactiva el Bono Viaje 2023 amb el llançament de 2.000 nous codis de reserva

Nuria Montes confirma la pròrroga del programa en 2024, amb novetats i amb l'objectiu "d'arribar a més beneficiaris"

Guardar

Dos turistes entrant a un hotel
Dos turistes entrant a un hotel

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha informat que aquest divendres 1 de setembre s'han llançat els primers 2.000 nous codis del Bono Viaje, "perquè els usuaris puguen començar a viatjar durant l'últim trimestre del 2023".

En concret, entre el 18 de setembre i el 22 de desembre d'enguany, que correspon al segon període del programa, i en qualsevol dels establiments turístics adherits a la iniciativa, es pot reservar tant l'estada com els serveis complementaris, que també compten amb bonificació, entre ells la manutenció, tractaments de salut i benestar, activitats esportives o excursions.

Nuria Montes ha explicat que al llarg de setembre s'aniran emetent nous bons per a gaudir d'estades a la Comunitat Valenciana amb descompte del 60 % del total de la reserva. L'objectiu és "poder allargar les bones xifres d'ocupació registrades aquest estiu a la Comunitat Valenciana, així com contribuir a la disminució turística en la resta de mesos fins a final d'any", ha recalcat.

"Amb això -ha continuat-, es reactiva l'edició de 2023, encara en vigor, i que preveu injectar, de forma directa, en els pròxims mesos prop de 4 milions d'euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana". Així mateix, la consellera ha reiterat que "Turisme treballa en una nova edició del Bono Viaje per a 2024 amb algunes novetats", amb l'objectiu que arribe a un major nombre de persones beneficiàries.

Nuria Montes ha explicat que els nous codis de reserva llançats aquest divendres formen part de l'edició del programa Bono Viatge 2023 i ha remarcat que "s'han repartit entre la llista d'espera que està activa des que es va engegar l'edició d'aquest programa, el gener de 2023".

Els bons es reparteixen seguint l'ordre de la llista d'espera en vigor des del mes de gener, que es pot consultar en la web del programa.

El programa Bono Viatge 2023 està dotat amb un total de 15 milions d'euros, dels quals prop d'11 milions han sigut destinats al primer període, comprés entre gener i maig d'enguany, i que va registrar prop de 30.000 reserves, la qual cosa suposa al voltant de 90.000 persones beneficiades.

Respecte al balanç d'aquest primer període de 2023, l'import mitjà per reserva ha sigut superior a 635 euros, amb una estada mitjana de 2 nits, sent Benidorm, Calp, Finestrat, Peníscola i Altea les destinacions més demandades. Aquesta iniciativa d'estímul de la demanda interna ha permés mobilitzar en el primer semestre de l'any un impacte econòmic proper als 19 milions d'euros.

Més de 365.000 persones beneficiades

Des de la seua engegada l'octubre de 2020, el Bono Viaje acumula més de 122.000 reserves, amb més de 365.000 persones beneficiades. Fins al moment, la inversió total de Turisme Comunitat Valenciana ascendeix a 31,3 milions d'euros, amb un impacte econòmic en el sector turístic de més de 71,3 milions d'euros.

Destinat a incentivar de la demanda interna en períodes d'estacionalitat i dirigit a persones residents en la mateixa Comunitat Valenciana, en 2023 l'ajuda és del 60 % del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d'estada curta o llarga, però sí amb una estada mínima de dues nits consecutives en el mateix allotjament, i fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.

Destacats