Aquestes són les ciutats amb el lloguer més car que València

El preu de l'habitatge en lloguer es dispara a la Comunitat Valenciana i algunes ciutats ja superen a València en preu per m2

Guardar

Imatge de la platja de Benidorm
Imatge de la platja de Benidorm

Ja és tota una realitat. Hi ha ciutats en les quals llogar un pis et resulta fins i tot més car que fer-ho a València cabdal. La constant pujada del preu de l'habitatge en lloguer ha provocat aquesta situació.

Segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa, aquest preu ha augmentat un 16,5 per cent interanual a la Comunitat Valenciana al gener i un 18 % si ho comparem amb el mes de desembre, arribant fins i tot a aconseguir els 10,30 €/m2 al mes de mitjana.

Si parlem de les 3 províncies que integren la Comunitat, Alacant lidera l'increment interanual (21,2 %) marcant el preu per m2 a 9,61 €. Li segueix de prop València amb un creixement del 17,5 % amb els 11,30 €/m2. Finalment, a Castelló, els preus augmenten un 3,9 % fins a arribar els 7,19€/m2.

Aquests són els municipis més cars per a llogar un pis a la Comunitat Valenciana

Com comentàvem a l'inici, hi ha fins a fins i tot 3 municipis en els quals llogar un pis és realment més car que fer-ho a València cabdal aconseguint els 1.400 euros al mes per un pis de 100 metres quadrats.

Per exemple, és el cas d'Alboraia, municipi amb zona residencial (Port Saplaya) i situat a escassos km de la capital en el qual el preu per m2 és de 14,44€. En segona posició se situa Canet d'en Berenguer (amb 13,13€/m2), municipi que té un atractiu turístic important, que està situat al costat de Sagunt i en el qual es va a establir la gigafactoría de Volskswagen. Finalment, col·locant-se per a dalt de València està Benidorm. L'epicento turístic nacional i destinació per a molts dels europeus que ens visiten en temporada estiuenca, arriba a situar el 12,82€/m2 en el preu del lloguer d'un pis.

Imatge del Port Saplaya de Alboraia
Imatge del Port Saplaya d'Alboraia

La Pobla de Farnals (11,87€/m2), Altea (11,53€/m2), El Campello (11,37€/m2), Alacant(10,73€/m2) són els que se situen just per darrere de València cabdal (12,68€/m2).

Aquests són els municipis on més ha pujat el preu del lloguer

En aquest cas, Benidorm torna a entrar en escena situant-se com la que més increments aglomera durant el mes de gener amb un 33,8 %. Gandia (25,8 %), Alacant (23,8 %) o València (23,7 %) són les que més li segueixen de prop en relació amb les pujades del preu.

De la mateixa forma, en clau nacional, el preu de l'habitatge en lloguer va pujar un 1,6 % al gener en relació amb el mes anterior i un 8,7 % en taxa interanual provocant així un repunt que no es produïa des d'octubre del 2020, segons indiquen les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa publicat aquest dilluns.
Els motius principals d'aquesta pujada de preus

María Matos, directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, ha expressat que "el preu del lloguer ha marcat nous màxims històrics a Espanya per la reducció de l'oferta de l'habitatge en més del 30 %, la qual cosa ha suposat un gran desequilibri entre oferta i demanda, tensionant els preus a l'alça".

En aquesta línia, apunta a la volta dels habitatges turístics al mercat vacacional, la sobreregulació del mateix mercat, el furor per vendre com els principals arguments pel que s'ha estret l'oferta de manera dràstica. Comenta que "la situació es fa cada vegada més complicada, sobretot per als col·lectius més vulnerables que no aconsegueixen accedir a un habitatge". Al que afig com la demanda frustrada de compra d'habitatge per la pujada dels tipus d'interés es dirigirà al mercat del lloguer, la qual cosa sumarà més pressió a l'escassa oferta

Aquests són els preus per CC.AA

Durant el primer d'aquest 2023, el preu del lloguer de l'habitatge ha pujat en 16 comunitats autònomes i només ha baixat a Castella-la Manxa, en la qual es va produir un descens del 0,2 %.

En efecte, Balears (+21 %), Canàries (+19,8 %), la Comunitat Valenciana (+16,5 %), Cantàbria (+14,3 %) i Madrid (+12,9 %) són les comunitats en les quals es van originar. Li segueixen comunitats com Extremadura (+9,8 %), Andalusia (+8,7 %), Galícia (+8,2 %) o Catalunya i Astúries (+7,2 % en tots dos casos).

Les zones en les quals es van produir els augments interanuals més mesurats són les regions d'Aragó (+2,4 %), País Basc (+3,3 %) i La Rioja (+4,7 %).

Preus màxims

Segons el portal immobiliari Fotocasa, hi ha 7 comunitats autònomes que van marcar preus màxims en la sèrie històrica. És el cas de Madrid15,63€/m2), Catalunya(15,18€(m2), Balears(14,46€), Canàries(11,51€), Comunitat Valenciana(10,30€) Andalusia(9,38€) i Galícia (8,08€).

Així, ja són 15 les comunitats que han aconseguit preus màxims en el lloguer durant els últims set mesos, encara que amb les excepcions d'Aragó i Castella-la Manxa. La primera se situa un 20 % per sota del seu preu màxim de juny de 2008 mentre que, per la seua banda, la comunitat manxega presenta un preu un 18,1%inferior al seu valor màxim situat constatat el novembre de 2007.

*Important* Tots els preus per m2 és preu al mes.

Destacats