El Castell de Xàtiva, seu del rodatge de Star Wars

Descobreix quins dies es rodarà a Xàtiva la segona temporada de la sèrie 'Andor', de Star Wars

Guardar

Castell de Xàtiva, seu del rodatge d'Star Wars. Foto d'Eduardo Kenji Amorim en Unsplash
Castell de Xàtiva, seu del rodatge d'Star Wars. Foto d'Eduardo Kenji Amorim en Unsplash

El Castell de Xàtiva serà escenari de l'univers Star Wars. I és que aquesta històrica saga cinematogràfica ha triat la fortalesa xativina per a gravar part de la segona temporada de la sèrie 'Andor', que aquests dies es roda, a més, en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Tal com s'ha confirmat, el rodatge tindrà lloc al Castell de Xàtiva entre el 2 i el 6 d'abril, en plena Setmana Santa, per la qual cosa durant eixos dies la fortalesa romandrà tancada als visitants i reobrirà el Divendres Sant.

Les alarmen es disparaven quan alguns usuaris alertaven en xarxes socials la impossibilitat de comprar l'entrada anticipada per a visitar el Castell de Xàtiva durant els dies de rodatge, un fet al qual s'ha sumat la instal·lació d'una carpa en els voltants dels centres del CRIS i del CEEM, un espai en el qual se situaran els tècnics i es resguardarà el material necessari per al rodatge.

Fonts municipals han confirmat a València Extra el desembarcament en la capital de la Costera d'un rodatge cinematogràfic, malgrat que no poden especificar més detalls pels acords de confidencialitat. Malgrat això, ha tot apunta que es tracta de la mítica saga de la Guerra de les Galàxies.

Parte del material en un camión durante el rodaje de la nueva entrega de ‘Star Wars’ en la Ciudad de las Artes de València. Imagen de Jorge Gil
Part del material en un camió durant el rodatge de la nova entrega d'‘Star Wars’ a la Ciutat de les Arts de València. Imatge de Jorge Gil

Mentrestant, segueixen els preparatius per al rodatge de diverses escenes a València. Els operaris adeqüen aquests dies l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i ja han retirat, per exemple, el famós cartell de 'València' de l'Hemisfèric o les baranes de l'escalinata del museu.

'Andor' és una sèrie de Disney+ la primera temporada de la qual s'ha sumat a la ja immortal franquícia viatjant als inicis de la rebel·lió (es concep com una preqüela de 'Rogue One: Una historia de Star Wars') i seguint els passos de Cassian Andor, a qui dona vida l'actor mexicà Diego Luna.

Destacats