El bo cultural es podrà gastar als festivals de la Comunitat Valenciana

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha anunciat que podran sumar-se aquells que ho desitgen

Guardar

Imatge d'un festival (Colin Lloyd)
Imatge d'un festival (Colin Lloyd)

Els grans festivals que se celebren en territori valencià podran consumir-se dins del bo cultural implantat pel Govern d'Espanya. Així ho ha anunciat hui la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que ha al·legat que tots els festivals que es vulguen adherir podran fer-ho i sumar-se a la base de dades del Ministeri de Cultura i Esport per a beneficiar-se del Bo Cultural.

Bernabé s'ha reunit aquest matí amb el president de Profest David Sánchez Sotillos per a coordinar mesures de difusió del Bo Cultural en els grans festivals de música de la Comunitat. Ha sigut després de la trobada quan la delegada ha fet l'anunci.

Si bé aquesta ha sigut una de les conclusions més destacades, una altra de les línies d'actuació comprén la difusió que realitzaran els festivals per a promoure aquesta iniciativa entre els joves que assistisquen als esdeveniments. Bernabé ha destacat que en la Comunitat hi ha més de 52.000 joves que enguany compleixen 18 anys, per la qual cosa podran beneficiar-se dels 400 euros del Bo Cultural. Cal recordar que aquesta ajuda pot sol·licitar-se fins al 15 d'octubre i les empreses hauran d'adherir-se al programa.

En aquest sentit, ha explicat que 100 euros són per a productes físics com a llibres o discos, altres 100 per a les plataformes digitals i 200 per a arts escèniques com el cinema, el teatre o els festivals.

La delegada ha subratllat que aquesta ajuda suposa "un suport decidit del Govern d'Espanya al sector cultural, especialment danyat i afectat per la pandèmia i les mesures sanitàries". A més, ha afegit que "també es tracta de consolidar ciutadans que incorporen el gaudi de la cultura com un hàbit més en la seua vida adulta".

Per part seua, el president de Profest ha subratllat que aquesta notícia és "molt positiva" i que la resposta del públic és "molt bona". "Al final aquesta ajuda és alguna cosa de vital importància, ja que als 18 anys encara estudien o estan en el seu primer treball, per la qual cosa possiblement no tenen uns ingressos mitjans", ha destacat Sotillos, qui ha afirmat que "ajudar el públic serà una cosa molt bona" i "meravellós".

A més, ha indicat que "aquest any de manera excepcional se celebren tots els esdeveniments de 2020, 2021 i 2022", --després de la suspensió d'esdeveniments per la pandèmia-- pel que "cal pensar que hi havia molta programació cultural que estava planificada per a executar-se en 2020" i la resposta del públic "està sent molt bona".

ESDEVENIMENTS CANCEL·LATS

D'altra banda, en ser preguntat per la cancel·lació del festival Diversity i del concert de Bryan Adams, Sotillos ha manifestat que la resta d'esdeveniments culturals funcionen "molt bé" a pesar que "és un any atípic perquè hi ha molta més programació", per la qual cosa és "injust" generalitzar.

"És com qualsevol altre sector", ha indicat, per a afegir que "més enllà" dels fets "concrets" no és "just" ni "sa" generalitzar i ha insistit que aquest és un any amb molta més programació que qualsevol altre i ha afegit que en 2023 "hauria de ser un any amb absoluta normalitat" quant a xifra d'esdeveniments.

Per a accedir al Bo Cultural, s'haurà de sol·licitar a la Fàbrica de Moneda i Timbre el certificat digital per a poder identificar-se. També es pot demanar el sistema d'autenticació cl@ve durant el procés de sol·licitud. Posteriorment, haurà de donar-se d'alta en la web www.bonoculturajoven.gob.es i aportar les seues dades personals.

El Bo Cultural Jove funcionarà amb una targeta de prepagament que emetrà Correus i que el beneficiari podrà tindre de manera virtual en el seu mòbil o de manera física. Podrà recollir-se en qualsevol oficina postal d'Espanya.

Arxivat a:

Destacats