L'ambulatori de La Coma reobrirà després de 12 dies tancat per amenaces als seus professionals sanitaris

El centre de salut d'aquest barri de Paterna tornarà a oferir Atenció Primària a partir del dilluns 22 de maig després que tancara per l'agressió a un metge

Guardar

Ambulatori de la Coma, en Paterna
Ambulatori de la Coma, en Paterna

L'ambulatori del barri de La Coma, a Paterna, reobrirà dilluns que ve 22 de maig, després de romandre tancat durant 12 dies per les contínues amenaces que havien rebut els professionals sanitaris del centre. L'obertura comptarà amb la presència de la Policia de la Generalitat, que acompanyaran als professionals en les seues visites mèdiques als domicilis particulars.

Fins ara, el centre tenia dos policies custodiant les portes de l'ambulatori com a principal mesura de seguretat, però des de Comissions Obreres (CCOO) denuncien que no és suficient perquè el personal sanitari puga desenvolupar la seua labor amb normalitat i en un àmbit segur.

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, notificava la reobertura del centre i la Conselleria de Sanitat afegia que el centre sanitari explicarà, en la seua reobertura, amb vigilància continuada de la Policia Autonòmica i Local en disposar de metges suficients per a desallorar la labor pertinent.

El tancament del centre de salut de La Coma, a excepció de la Unitat de Conductes Addictives i l'àrea de Salut Mental, es produïa el passat 10 de maig, després de la sol·licitud de la baixa laboral de quasi la totalitat dels seus professionals d'Atenció Primària. El motiu van ser les amenaces continuades, que van derivar en l'atac a un metge el dimarts 9 de maig.

Les declaracions es produïen temps després que es coneguera el resultat de l'operació policial, que va començar ahir dijous 18 de maig a les 19.30 hores en el barri, i que s'ha saldat amb 147 persones identificades, 26 vehicles inspeccionats, 34 actes per tinença de drogues i 18 per tinença d'armes blanques. De moment no hi ha hagut cap detenció.

Pel que fa a això, Bernabé assenyalava que aquest dispositiu és habitual en les ocasions en les quals hi ha habitants d'algun barri que reclamen més presència policial per conflictes i amb tal de garantir la seua seguretat.

Destacats