Unides Podem-EUPV tendeix la mà al camp i als seus llauradors per al pròxim govern

Rubén Martínez Dalmau va mantindre la seua aposta per un model econòmic verd durant l’últim debat de campanya celebrat anit en À Punt

Guardar

Dalmau debate À Punt 28A
Dalmau debate À Punt 28A

La confluència política Unides Podem-EUPV ha mantingut durant la seua campanya que la Comunitat Valenciana necessita un canvi de model que avance cap a una transició verda on l'economia siga més sostenible i deixe enrere la precarietat que envolta els llocs de treball. Anit, malgrat això, el candidat Rubén Martínez Dalmau va dedicar bona part del seu temps en l'últim debat de la campanya electoral, el d'À Punt, a donar la mà als agricultors i a les persones que treballen al voltant del camp per considerar que es troben en una situació difícil.

Aquesta qüestió va predominar al primer bloc, el de 'Polítiques econòmiques i sectors productius', on Dalmau va acusar l'actual Consell -format per PSPV i Compromís amb el suport extern de Podem- de no tindre "un model econòmic per al País Valencià". "Actualment hi ha un 25% d'economia submergida, un descens d'un 1,8% del salari dels valencians que es tradueix en 250 euros menys a l'any en comparació amb la mitjana nacional i un 80% de contractes temporals", va destacar.

Des d'Unides Podem-EUPV consideren que cal fer un canvi i la millor fórmula és amb una "revolució verda", un nou model verd net que genere llocs de treball amb un sòl mínim d'inversions del 2% com marca la Unió Europea i on els llauradors tinguen unes condicions de treball i de vida dignes. Cal crear, va instar, una Llei de Preu Mínim en el camp que assegure la rendibilitat de la producció agrícola en els cultius, la zona de plantació, el cost de producció i la distribució.

Així mateix, va recriminar al Consell no haver escoltat el suficient a les cooperatives i als agricultors: "Problemes com el de la xylella són molt greus. Volem un model verd amb un pacte per la indústria que rescate el camp". Mónica Oltra, Vicepresidenta de la Generalitat i candidata per Compromís, va respondre'l, en aquest sentit, que el cooperativisme "ha crescut més que mai" en la legislatura del Botànic.

En el segon bloc, 'Medi ambient i gestió del territori', Dalmau va traure el tema de nou per a defensar el que considera el seu "projecte estrela", la creació d'una empresa pública valenciana d'energia neta que abaratisca la factura de la llum d'institucions, empreses i famílies. També va reivindicar que l'AP-7 siga gratuïta per a evitar la contaminació que genera la gran quantitat de vehicles que cada dia recorre l'N-332 com a conseqüència, un volum que xifra en 25.000 cotxes diaris que afecten greument els efectes del canvi climàtic, també molt present en les seues intervencions del debat.

Destacats