Martínez Dalmau: “Senyora Bonig, el planeta no és com les Caixes B del PP”

El candidat d’Unides Podem-EUPV ha denunciat al debat d’À Punt que les “polítiques depravadores del PP i del PSOE” han acabat amb el planeta

Guardar

Dalmau debate À Punt
Dalmau debate À Punt

A tres dies de la cita amb les urnes, À Punt, la radiotelevisió pública valenciana, ha acollit l'última trobada entre els candidats a la presidència de la Generalitat Valenciana: Isabel Bonig (PP), Mónica Oltra (Compromís), Ximo Puig (PSPV), Rubén M. Dalmau (Unides Podem-EUPV) i Toni Cantó (Ciudadanos). Ho ha fet amb un debat de final de campanya on els líders de les formacions valencianes han tret suc a les seues propostes fent un volt de rosca a les seues explicacions.

Encara que el medi ambient sempre ha sigut una de les línies amb què la coalició juga especialment, Dalmau ha incidit més en les conseqüències del canvi climàtic que en altres ocasions: "Senyora Bonig, el planeta no és com les caixes B del PP", ha dit després d'escoltar les propostes de la candidata dels 'populars'. Una acusació amb què ha comparat el silenci i l'ocultació a una greu situació que és conseqüència a les "polítiques depravadores del PP i del PSOE que han acabat amb el verd" del planeta.

Ximo Puig, en aquest sentit, ha declarat que "l'economia verda ens permetrà avançar i millorar molt el nostre sistema", una afirmació que per al d'Unides Podem-EUPV és positiva perquè entén que "això suposa que està d'acord" amb les seues propostes, "malgrat haver estat tibi" durant aquesta legislatura al respecte.

Així, ha recordat el seu projecte d'empresa pública valenciana d'energia neta que permeta abaratir la factura de la llum per a empreses i famílies oferint servei a les diferents administracions i, progressivament, a les llars. "Gràcies a aquest estalvi es podrien posar en funcionament, per exemple, més màquines dessaladores per a regar camps o avançar en un model de turisme sostenible", ha explicat.

En eixa línia de la sostenibilitat, s'ha dirigit a Cantó per a dir-li que deixe de defensar l'entrada d'Intu Mediterrani perquè "no s'ha de fer cas als grans mercaders". Segons Dalmau, "un macro centre comercial en una zona saturada el que crea és treball precari i acaba amb el xicotet comerç dels pobles del voltant", per això cal deixar a banda aquests projectes i avançar en la transició verda que, amb l'empresa pública energètica, crearia "70.000 llocs de treball de qualitat".

Rubén Martínez Dalmau ha tancat el segon bloc del debat d'À Punt, 'Medi Ambient i gestió del territori' posant èmfasi en la importància d'acabar amb els alts nivells de contaminació: "El Govern central ha de dir d'una vegada què passa amb l'AP-7 perquè el tema no està clar. L'N-332 cada dia la recorren 25.000 cotxes i això contamina moltíssim, per això és necessari que l'AP-7 siga gratuïta". A més, ha posat com a exemples del calfament global el cas d'Elx i Almassora, "2 de les 10 ciutats on més ha augmentat la temperatura".

Destacats