La Línia 10 de Metrovalencia present al debat electoral: "El PP tenia enterrats 200 milions d'euros"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, recorda a Bonig algunes de les infraestructures que es van quedar en el calaix dels grans projectes

Guardar

ximo-puig
ximo-puig

La televisió pública autonòmica À Punt ha acollit l'últim debat electoral en el qual els cinc candidats al Consell – Isabel Bonig (PP), Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem- EUPV), Toni Cantó (Ciutadans), Ximo Puig (PSPV) i Mónica Oltra (Compromís) – s'han vist les cares abans dels comicis del pròxim 28 d'abril.

Contra tot pronòstic, la Línia 10 de Metrovalencia, l'oblidada T2, s'ha colat en ple debat polític. I és que ha sigut el mateix President de la Generalitat i candidat al PSOE, Ximo Puig, qui ha aprofitat l'oportunitat per a traure a col·lació algunes de les infraestructures que es van quedar en el calaix del Partit Popular. En aquest sentit, Puig no ha dubtat a recordar-li a la líder del PP, Isabel Bonig, que el seu partit "tenia enterrats 200 milions d'euros per a la línia 10 de metro que, ara, gràcies a la labor del Consell ja està en marxa".

I és que les obres de la futura Línia 10, concretament el traçat que unirà el centre de València amb el barri de Natzaret, a través del carrer Alacant, s'han représ, després d'anys d'abandó, amb l'objectiu de continuar ampliant la xarxa de connexions de la ciutat. D'aquesta manera, en aquesta primera fase, que tindrà un termini d'execució de set mesos i mig i un pressupost de 3.6664.420 milions d'euros, s'abordarà l'eixida en rampa de l'estació Amado Granell fins a connectar-la amb la primera parada en superfície d'Hermanos Maristas.

No obstant això, encara quedaran quatre fases més fins a assistir a la inauguració de la Línia 10 de Metrovalencia, que s'estendrà al llarg de 5 quilòmetres, aproximadament, comptant amb 8 estacions – 3 subterrànies i 5 en superfície -. Així i tot, com ha recordat Puig es tracta d'una infraestructura més que garantida gràcies a l'"aportació econòmica" tant de la Generalitat Valenciana, com dels Fons Feder.

Les obres d'aquesta línia de metro començaven l'any 2006 amb el propòsit d'unir el barri de Torrefiel amb el centre, finalitzant a la Ciutat de les Arts i les Ciències. No obstant això, aquest projecte es paralitzava, cinc anys després, per la falta de finançament de l'anterior govern valencià. Des de llavors, aquesta infraestructura ha romàs oblidada fins ara.

Destacats