Cantó promet a les famílies monoparentals mesures que ja va aplicar el Botànic

Oltra celebra amb ironia que el candidat de Ciutadans se sume a les mesures del Consell: "Benvingut a les noves polítiques"

Guardar

Oltra Canto debate à punt
Oltra Canto debate à punt

Durant el bloc economia de l'últim debat electoral abans de les eleccions de la Comunitat Valenciana s'han abordat molts temes. Des del tipus de contractes o el nombre d'aturats, fins a les famílies nombroses. És precisament en aquest últim tema en el qual el candidat de Ciutadans a la Generalitat, Toni Cantó, ha trobat un suport irònic de la candidata de Compromís, Mònica Oltra: ha proposat alguna cosa que el Botànic ja va aplicar.

Segons Cantó, "els espanyols en general i els valencians" viuen "un drama amb el tema de l'economia", després del que ha afirmat que la Comunitat està al capdavant d'atur a Europa, malgrat que de les 4 regions espanyoles amb més atur d'Europa no està la valenciana. Lligat a això, ha esmentat el tema de la natalitat -després d'aportar una altra dada falsa en afirmar que Espanya és la penúltima del món en natalitat- i la necessitat de fer política en pro de les unitats familiars perquè, assegura, és del "partit de les famílies".

El candidat de Ciutadans assegura que, per a aconseguir més natalitat, és necessari que "totes les famílies monoparentals" siguen considerades nombroses. A aquestes cal afegir, a més, les famílies de dos fills -ara es considera nombrosa a partir de 3- i unes quanties econòmiques. Es tracta d'unes propostes que es posen en comú per Ciutadans en tot el país, no solament en la Comunitat. Cantó, no obstant això, no ha revisat o ha ignorat algunes de les polítiques del Botànic que aborden aquest tema.

"Per cert, senyor Cantó. Les famílies monoparentals, en aquesta comunitat, ja estan equiparades a les famílies nombroses". Així li ha respost Oltra a Cantó sobre una de les seues grans promeses. La legislació duta a terme pel Botànic, a més, inclouen dins d'aquesta catalogació no solament a famílies amb un únic pare o mare, també recull aspectes relacionats amb víctimes de violència masclista, situacions d'hospitalització, ingrés a la presó, dependència, etcètera.

Oltra ha aprofitat, a més, per a recordar-li a Cantó que la Confederació d'Associacions de famílies, van atorgar un premi "precisament per ser la comunitat que millors polítiques parisques les famílies havia fet". Després d'això, la candidata de Compromís s'ha alegrat, amb ironia, del suport de Cantó a les polítiques del Consell: "Benvingut a les noves polítiques que hem posat en marxa en el Botànic, perquè veig que en això sí que estem d'acord, i això sempre està bé".

Destacats