Ximo Puig reivindica una major participació de la ciutadania en l'economia a través del cooperativisme

Guardar

El president Ximo Puig als Premis al cooperativisme
El president Ximo Puig als Premis al cooperativisme

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha reivindicat, durant el lliurament dels XIV Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià, un major protagonisme de la ciutadania en l'economia a través del cooperativisme.

Així ho ha manifestat en l'acte de lliurament d'aquests premis que atorga la Confederació de Cooperatives Valencianes (Concoval), en el qual ha destacat la "incidència social" del món cooperatiu i el seu posicionament en favor de l'autogovern, de l'autonomia i dels drets socials vinculats a "la igualtat, la fraternitat i la solidaritat".

Durant la seua intervenció, ha agraït la labor de les cooperatives durant la pandèmia i el seu suport a les mesures adoptades per a la recuperació i la reactivació econòmica, i de la mateixa manera, ha considerat necessari el treball conjunt entre cooperativisme i el Govern valencià per a afrontar l'actual crisi generada per la invasió d'Ucraïna.

En aquest sentit, també ha reclamat la reacció de la Unió Europa davant la crisi energètica, a la qual ha demandat l'adopció de mesures que restringisquen l'augment dels preus, i ha qualificat de "fonamental" la intervenció pública en l'economia en moments com l'actual.

El lliurament de premis, que es concedeixen de manera biennal, també ha comptat amb l'assistència del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Premiats 2022

En el transcurs de l'acte, el president ha fet lliurament del Premi a la Comunicació Responsable a Ràdio València Cadena SER, mitjà de comunicació del qual ha destacat que representa "el rigor, la informació, el pluralisme i, per tant, la democràcia".

De la mateixa manera, ha entregat el Premi a la Trajectòria Cooperativa al col·lectiu de les cooperatives de disseny 'Disseny Made in Coop', recollit per Rosa Reig, Paco Piñero i Julia Pineda en representació del centenar de cooperatives d'aquest àmbit, als qui ha felicitat per aquest guardó que segons ha manifestat "contribueix a situar el disseny valencià en el lloc que mereix".

Cal recordar que a la Comunitat Valenciana el cooperativisme compta amb 80.000 treballadors pertanyents a 2.500 empreses, que facturen 7.000 milions d'euros anuals, la qual cosa suposa el 6,5% del PIB valencià.

Destacats