Ximo Puig, el líder millor valorat de la Comunitat Valenciana

Els representants polítics del Botànic aproven, mentre que els de l'oposició suspenen

Guardar

Ximo Puig en el Debat de Política General de 2022
Ximo Puig en el Debat de Política General de 2022

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, és el líder millor valorat d'entre les diferents forces polítiques amb representació en Les Corts. A més, els dos líders que completan el Govern del Botànic aproven, a diferència dels tres representants polítics que encapçalen els partits de l'oposició.

Aquesta és la principal conclusió que es desprén de la primera part de l'enquesta que, amb motiu del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, publica aquest cap de setmana Editorial Prensa Ibérica (EPI) elaborada pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (Gesop).

Concretament, el socialista Ximo Puig trau una nota de 5,4, poc més de tres punts inferior de la registrada ara fa un any, quan se li va qualificar per part dels enquestats amb un 5,76. Li segueix de prop la recentment nomenada com a vicepresidenta del Consell, la representant de Compromís Aitana Mas, amb una nota d'un 5,3. L'últim representant del Botànic, Héctor Illueca, de Podem, obté un aprovat raspat amb un 5.

D'entre l'oposició, el popular Carlos Mazón experimenta una crescuda en la valoració, passant d'un 4,09 en 2021 a un 4,3 actualment, però es queda lluny de l'aprovat. Així i tot, és el més valorat d'entre la dreta, encara que li segueix de prop Ruth Merino, portaveu de Ciutadans, amb un 4,2, perdent tres dècimes respecte a octubre de 2021 (4,53) i Ana Vega, de Vox, també amb un 4,2.

Pel que respecta al coneixement general de la població d'aquests líders polítics, el 98,2% de la població afirma conéixer a Ximo Puig (PSPV-PSOE), molt per davant de la resta. Li segueix Carlos Mazón (Partit Popular) amb un 45,5%; Aitana Mas (Compromís), amb un 28,1%; Ana Vega (Vox), amb un 20,8%; Ruth Merino (Ciutadans), amb un 20,7%; i Héctor Illueca (Podem), amb un 17,6%.

Destacats