Carlos Mazón presenta les grans línies del seu programa per a un govern en solitari del PP

El President del Partit Popular ha avançat un gran paquet de mesures socials, econòmiques i d'autogovern en el Fórum Europa Tribuna Mediterrània.

Guardar

Carlos Mazón presenta el seu programa en el Fòrum Nueva Economia
Carlos Mazón presenta el seu programa en el Fòrum Nueva Economia

El President del Partit Popular, Carlos Mazón, ha presentat les grans línies del seu programa dins del Fórum Europa Tribuna Mediterrània en l'Hotel Les Arenes de València. Acompanyat de la seua secretària general, Maria José Catalá, i de companys de partit, ha definit tres grans blocs: el social, el de creixement i el de l'autogovern. En aqueix sentit, ha manifestat que espera "un govern unit, fort i exclusiu del Partit Popular"

En el primer bloc, Mazón ha desgranat algunes de les grans línies socials que es duran a terme fins i tot en els primers mesos d'acció de govern. En aquest àmbit, fixarà per llei un màxim de temps d'espera en Sanitat ja que considera que és un dels principals problemes de l'actual Consell de Ximo Puig. De la mateixa manera, ha anunciat que reduirà de 2 anys a 3 mesos els certificats de discapacitat. En aqueix sentit, ha criticat les reversions realitzades pel Botànic perquè considera que han sigut un autèntic fracàs.

En matèria d'habitatge, el líder popular ha realitzat un anunci significatiu que passarà del 10 % al 3 % l'impost d'habitatge a les rendes inferiors de 30.000 euros. També, el Consell de Mazón construirà més de 10.000 habitatges protegits.

En el bloc de creixement econòmic, Mazón ha avançat una quota 0 d'autònoms per als menors de 35 anys. També ha assenyalat que s'augmentaran un 50 % les sancions per competència deslleial perquè no s'han actualitzat des de fa més de 10 anys. En aquest bloc, la reforma fiscal ocuparà un dels seus principals eixos d'acció de govern. El President popular ha volgut també posar l'accent en nous tramvies per a determinades zones i un AVE per a les tres províncias de la Comunitat Valenciana.

Finalment, des de l'autogovern, el màxim dirigent del PP ha anunciat que aquesta setmana presentaran la llei de senyals d'identitat que defensarà els trets genuïns de la Comunitat Valenciana i inclourà la prohibició per llei de subvencions a entitats que no respecten aquests valors. "Cree en l'autogovern i cree en la nostra pròpia personalitat, té un vertader sentiment regional, és una assignatura pendent" ha afirmat Mazón.

Així mateix, la música tornarà a l'ensenyament secundari ja que com ha considerat "la música és la nostra llengua universal en aquesta Comunitat".

Abandons del vaixell del Botànic

En la seua intervenció, Mazón ha numerat totes les baixes del Botànic que han abandonat la seua acció. Des de la Consellera de Sanitat fins al síndic Manolo Mata, però també ha tingut unes paraules per a l'exconseller Marzà que segueix sense intender "a on s'ha anat".

El President del PP ha criticat que el President Puig ja no influeix de cara als pressupostos ni a l'esperat canvi de la reforma de financación ni tampoc per als transvasaments d'aigua que s'han reduït fins a 20 vegades des que governa Pedro Sánchez, segons ha puntualitzat Mazón.

 

 

Destacats