Ximo Puig: "La mirada valenciana es veu reforçada en la nova Executiva Federal del PSOE, que reflecteix el desig del partit per la unitat i cohesió d'Espanya"

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, es mostra "satisfet" per la presència dels i les socialistes valencianes en la nova Executiva Federal del PSOE

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, atenent als mitjans de comunicació
El president de la Generalitat, Ximo Puig, atenent als mitjans de comunicació

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha celebrat en declaracions als mitjans de comunicació prèvies a clausura del 40 Congrés del PSOE que "la mirada valenciana es veu reforçada en la nova Executiva Federal del PSOE, que reflecteix el desig del partit per la unitat i cohesió d'Espanya". "Estem molt satisfets, no sols per la presència dels i les socialistes valencianes en la nova Executiva, sinó també per la fraternitat i la capacitat d'acords del nostre partit", ha subratllat Ximo Puig.

Així mateix, el president ha recalcat que "durant aquest congrés s'ha posat de manifest la voluntat dels i les socialistes de generar una Espanya més real, en la qual s'entenga la diversitat d'aquest país", la que ha qualificat de "riquesa". "La Constitució parla de nacionalitats, de regions i d'un Estat autonòmic, i això és el que hem d'impulsar, creant espais de cooperació que permeten integrar totes les mirades d'Espanya", ha afirmat Ximo Puig.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE també ha advocat pel "diàleg" com a "única eina per a fer una política positiva que faça avançar la societat". "Sense frentismos ni confrontació, el primer que hem de fer és defensar els interessos de cada territori, entendre i empatitzar amb els interessos de la resta d'autonomies i, sobretot, buscar l'interés general" que contribuïsca "a cosir Espanya", ha afirmat.

Finançament autonòmic

El president Ximo Puig també ha fet referència a la qüestió del finançament autonòmic, i en aquest sentit ha assegurat que "s'està avançant en una solució que implique suficiència financera per a les comunitats autònomes" i per a "reforçar l'Estat de Benestar". "Hem de garantir com a partit la igualtat entre espanyols i espanyoles, visquen on visquen", perquè "si hi ha un valor que defineix als i les socialistes és la defensa de la igualtat". "Espanya és diversa, però diversitat i igualtat caminen junts, i en aquest 40 Congrés s'han establit una bona base per a treballar en aqueixa direcció", ha conclòs Puig.

Arxivat a:

Destacats