El PSOE es compromet a intentar impulsar una llei abolicionista aquesta legislatura amb sancions als clients

Guardar

Front Abolicionista País Valencià exigeix en la plaça de l'Ajuntament de València l'abolició de la prostitució
Front Abolicionista País Valencià exigeix en la plaça de l'Ajuntament de València l'abolició de la prostitució

El PSOE es comprometrà en la ponència marc del seu 40é Congrés a fer "l'esforç" d'impulsar aquesta legislatura una llei abolicionista de la prostitució que incloga mesures concretes de sanció als clients.

Així ho han explicat fonts del partit coneixedores del resultat del debat que ha tingut lloc en la comissió encarregada dels assumptes relacionats amb feminisme on s'han compendiat diverses de les esmenes sobre prostitució presentades per diferents federacions.

Els socialistes ratificaran així el compromís abolicionista que ja van adquirir en el seu anterior congrés federal comprometent-se a transformar-lo en una llei integral.

PODEM MANTÉ EL DEBAT OBERT

També deixaran clara la seua intenció d'impulsar-la en aquesta mateixa legislatura, si bé aquest assumpte haurà d'acordar-se abans amb els seus socis d'Unides Podem, que encara tenen obert el debat entre abolicionisme o regulació de la prostitució.

Aqueixa llei específica que persegueixen els socialistes haurà d'incloure, segons es farà constar en la ponència marc, mesures concretes de sanció als 'puters', així com la recuperació de la figura penal de la terceria locativa, que fa referència a tot negoci l'objectiu directe del qual o indirecte és la prostitució sexual aliena.

Els socialistes són conscients que aquest marc legislatiu que volen desplegar no dependrà d'una sola llei de caràcter estatal, sinó que haurà de complementar-se amb normatives en estructures inferiors com a ordenances municipals.

Arxivat a:

Destacats