Ximo Puig destaca el creixement de la inversió estrangera a la Comunitat Valenciana "gràcies a l'estabilitat i el treball col·lectiu"

Puig ha destacat que aquest tipus de projectes generen ocupació i connecten la Comunitat Valenciana amb mercats de tot el món

Guardar

Ximo Puig en la presentació a València de l'empresa TMEIC Port Technologies
Ximo Puig en la presentació a València de l'empresa TMEIC Port Technologies

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat, durant l'acte de presentació de l'empresa TMEIC Port Technologies, que la inversió estrangera a la Comunitat Valenciana és la que major creixement ha experimentat entre les autonomies més productives "gràcies a l'estabilitat i al treball col·lectiu".

Segons ha manifestat, la Comunitat Valenciana "està en el focus" de les majors empreses del món, la qual cosa provoca que multinacionals com TMEIC, empresa conjunta entre Toshiba i Mitsubishi Electric especialitzada en sistemes elèctrics industrials i d'automatització per a plantes industrials, "opten per la nostra terra per a relocalizarse", ha afegit.

En aquest sentit, ha assenyalat que la inversió estrangera productiva va augmentar un 142 % en 2021, la qual cosa va suposar 856 milions d'euros, i ha aconseguit els 4.500 milions des de 2015, la qual cosa suposa haver duplicat la inversió empresarial respecte dels 7 anys anteriors.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha explicat que en el transcurs d'un mes s'ha anunciat l'arribada de tres grans projectes a la Comunitat Valenciana: la factoria de bateries de Volkswagen a Sagunt, la fabricació d'articles tèxtils de luxe a Elx, i la producció de dispositius per a automatitzar els ports, a València. Així mateix, s'ha mostrat convençut de l'arribada de nous projectes en el futur, per al que ha assegurat que el Consell "seguirà treballant per a propiciar-ho".

Reindustrialització de la Comunitat Valenciana

El cap del Consell també ha agraït als directius de Toshiba-Mitsubishi la seua decisió d'instal·lar-se a València así com la seua inversió en l'empresa valenciana Òrbita Enginyeria, per a oferir un ampli servei conjuntament, i ha assegurat que les grans empreses com TMEIC generen ocupació, s'impliquen amb el teixit local i connecten la Comunitat Valenciana amb mercats de tot el món.

En aquest sentit, ha mostrat el suport del Consell a models empresarials de qualitat, com el presentat aquest divendres, i ha assegurat que la Generalitat és "una aliada ferma" en la reindustrialització de la Comunitat Valenciana que ja s'està produint, com demostra l'augment del 7 % de l'Índex de Producció Industrial en 2021.

El president també ha valorat la contribució dels ports valencians en el "dinamisme econòmic, el potencial de creixement i el projecte de futur" de la Comunitat Valenciana, i ha destacat el rècord aconseguit pel port de València en exportacions pese a la pandèmia, amb 86 milions de tones en 2021.

Finalment, s'ha referit a l'augment del 12 % del tràfic del port de Castelló durant el primer trimestre de 2022, i al paper "dinamitzador" del port d'Alacant, que pròximament albergarà la infraestructura de cable submarí obert que "revolucionarà les seues possibilitats".

Arxivat a:

Destacats