València treballa en recuperar el vol directe a Nova York

Així ho ha declarat Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, durant la I Jornada de Connectivitat Aèria

Guardar

Vista aèria de Manhattan, a Nova York. Imatge de Thomas Habr
Vista aèria de Manhattan, a Nova York. Imatge de Thomas Habr

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha declarat que un dels objectius de la connectivitat aèria de Turisme Comunitat Valenciana és "recuperar el vol directe de València-Nova York". Així ho ha afirmat durant la seua intervenció en la "I Jornada de Connectivitat Aèria" celebrada en Veles e Vents de València i promoguda per AENA i Turespaña, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, València Turisme i Visit València.

Colomer ha assenyalat la importància del mercat nord-americà a causa de "la seua capacitat de despesa i pel seu interés per la cultura i la gastronomia". A més, també ha valorat molt positivament el mercat asiàtic i el d'Europa de l'est, ja que creu que són els principals mercats emergents en els quals Turisme "està posant el focus".

Durant la seua intervenció, el responsable de la política territorial del Consell ha destacat la necessitat "d'una mirada conjunta, transversal i integral" entre diferents destinacions, aeroports i companyies aèries; així com "d'establir una relació fluida" entre tots els ens que entren en joc en les connexions aèries. Així mateix, Francesc Colomer ha advocat per "percebre el mercat i anticipar-nos" i "posar el focus en les nostres dificultats per a superar-les" per a poder aconseguir els millors resultats que beneficien a la societat valenciana.

Emiliano García, regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, ha agraït la presència de Francesc Colomer en l'esdeveniment, i ha destacat "l'orgull de celebrar la primera Jornada de Connectivitat Aèria en la ciutat de València."

I Jornada de Connectivitat Aèria

La ciutat de València acull la I Jornada de Connectivitat Aèria, iniciativa de Turespaña i AENA, pel seu creixement i possibilitats quant a noves connexions. A més, l'organització també ha destacat la importància de reunir al sector i a diverses de les aerolínies més importants per a debatre i valorar la situació de la connectivitat aèria, així com les perspectives i l'evolució del mercat en general, i especialment, el de la Comunitat Valenciana.

Un total d'11 línies aèries, entre les quals es troben les més rellevants que operen en aeroports de la Comunitat Valenciana com Ryanair, Air Nostrum o Eurowings, han estat presents en aquesta jornada per a debatre la situació de la connectivitat aèria.

A més, cal destacar la presència de representants de l'aerolínia nord-americana United Airlines. Aquesta aerolínia ha començat recentment a operar connexions des de Nova York a Tenerife i Palma de Mallorca, per la qual cosa no seria estrany que també estigueren interessats a recuperar el vol directe València-Nova York.

Connectivitat Aèria a la Comunitat Valenciana

Els aeroports de la Comunitat Valenciana han pogut recuperar bona part de les connexions i activitat prèvies a la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, encara no s'ha pogut aconseguir els nivells d'activitat de 2019, malgrat el gran creixement que es va realitzar en 2021.

L'aeroport d'Alacant-Elx explica per a la temporada d'estiu de 2022 amb un total de 118 destinacions amb connexions directes amb 36 companyies operadores. Entre gener i maig de 2022 van passar per l'aeroport alacantí quasi 4,5 milions de passatgers, un 763% més que en el mateix període de 2021. A més, les previsions realitzades per AENA, assenyalen que a la fi de 2022 hagen trepitjat l'aeroport d'Alacant-Elx entre 12 i 13 milions de passatgers, uns dos milions menys respecte a 2019.

Quant a l'aeroport de València, actualment compta amb connexions directes a 90 destinacions amb 32 companyies operadores. Des de gener fins a maig de 2022 quasi 2,8 milions de passatgers van passar per l'aeroport, dades que suposen un augment d'un 511% respecte al mateix període de 2021. Segons les previsions, l'aeroport de València podria tancar l'any amb on total de 7 milions de passatgers, un milió menys que en 2019.

Destacats