Les taxes educatives de la Comunitat Valenciana seran un 10% més barates en el curs 2022-2023

El Consell ha aprovat aquest matí la mesura per al pròxim curs amb la finalitat de fer front a la inflació

Guardar

Alumnat a l'aula d'un col·legi
Alumnat a l'aula d'un col·legi

Una rebaixa del 10% en les taxes educatives durant el curs 2022/23: aquesta és una de les mesures aprovades aquest matí en el Ple del Consell. Aquesta bonificació s'imposarà en les taxes pròpies i preus públics dependents de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport fins a la finalització del curs escolar amb la finalitat de fer front a l'impacte en la inflació, tal com ha indicat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Aquesta rebaixa és una de les mesures recollides en el decret llei aprovat pel Ple pel qual es modifica la Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici de 2022 i el decret llei per a la reducció temporal de l'import de taxes pròpia i preus públics.

Pérez Garijo ha explicat que aquesta modificació té com a objectiu, a més de la reducció de les taxes, la rebaixa, quant a l'obligació dels centres que impartisquen l'Educació Secundària Obligatòria completa de comptar amb una persona que preste els serveis d'orientació. A més, s'estableix l'obligació per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, d'acord amb les organitzacions sindicals i empresarials del sector, de dotar d'hores necessàries de l'especialitat d'orientació educativa en la resta d'etapes.

Una altra de les novetats introduïdes és l'increment de l'import dels mòduls econòmics per a fer front a l'obligació de l'increment d'hores lectives en l'ESO, que s'ha de traslladar al mòdul de concerts perquè el professorat puga percebre la retribució de manera adequada.

Altres mesures aprovades

A part d'aquesta mesura, el Consell també ha aprovat aplicar un descompte del 30% en els abonaments multiviatge del transport públic per carretera fins a desembre de 2022 i la contractació del servei aeri d'extinció d'incendis fins a 2024 per un total de 25,4 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats