Tamarit: "Impulsarem cursos de formació per al sector cultural al costat de les universitats públiques"

El catàleg de cursos s’ha activat durant el mes de juliol i continuarà amb desenes de propostes a partir de setembre

Guardar

Raquel Tamarit. Imatge de Juan R. Peiró
Raquel Tamarit. Imatge de Juan R. Peiró

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha activat un catàleg de cursos de formació per al sector cultural de la mà de les universitats públiques valencianes. Aquesta iniciativa, en la qual el departament de la consellera Raquel Tamarit inverteix 250.000 euros, s'emmarca en el pla 'Cultura per a la recuperació'.

Es tracta de l'activació de l'acció 2 del pla esmentat, que preveu la posada en marxa d'un pla de formació per als i les agents culturals públics i privats, amb l'objectiu de millorar la qualificació de l'ecosistema de mediació i dinamització cultural valencià, així com la formació continuada de les persones que en formen part.

Per a fer realitat aquest pla de formació, Cultura de la Generalitat ha coordinat ja amb les cinc universitats públiques valencianes el catàleg de cursos formatius 2022-2023, que inclou fins a 95 cursos en les diferents àrees culturals impartits per professorat universitari.

"És importantíssim acompanyar les persones que s'encarreguen de potenciar la planificació cultural en els diferents espais públics i privats al llarg del nostre territori. Per això hem dissenyat una formació continuada a partir de les necessitats formatives que ens han anat explicitant els diferents sectors culturals", ha explicat la consellera Raquel Tamarit.

A més, la consellera ha fet èmfasi en el fet que "a banda d'aportar el finançament que permet desplegar el catàleg, ens hem encarregat de coordinar tots els continguts per àrees: comunicació i màrqueting social; disseny i gestió de projectes; anàlisi d'audiències i desenvolupament de negoci; competències creatives; competències digitals; mediació cultural; relació amb sectors no artístics; drets d'autor; lideratge i gestió d'equips, i disseny i gestió de projectes".

Cultura de la Generalitat també ha vehiculat a través del catàleg, via la Universitat de València (UV), unes altres formacions fora de l'àmbit purament acadèmic proposat per diferents agrupacions o sectors professionals culturals. Així, s'hi han incorporat cursos a petició directa de diferents associacions professionals com ara mòduls formatius a proposta de l'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques AVETID; cursos suggerits pel col·lectiu de professionals de doblatge i cursos dirigits al sector de les arts escèniques, i jornades formatives dirigides al Circuit Cultural Valencià.

La Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx ja estan oferint la primera tanda de cursos programats.

Les persones interessades poden consultar el catàleg formatiu establit en cada universitat, que s'anirà ampliant al llarg dels pròxims mesos en aquests enllaços:

UJI: https://www.uji.es/cultura/base/historic21-22/pla-formacio-gva-cultura/

UV:https://webedicion.uv.es/uvweb/cultura/és/activitats-convocatories/formacio-cultura-1286261719710.html

UPV: http://www.upv.es/entidades/acu/noticia_1193024c.html

UA: https://cultura.ua.es/és/formacion/pla-de-formacio-de-professionals-de-la-cultura.html

UMH:https://cultura.umh.es/activitats/pla-de-formacio-cultural-gva-umh-2022/

Destacats