Sanjuán: “La paràlisi de Català bloqueja la regulació dels apartaments turístics”

Guardar

Borja Sanjuán, portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València
Borja Sanjuán, portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València

El portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, Borja Sanjuán lamenta la paràlisi del Govern de María José Català per a fer front als problemes que generen a la ciutat la proliferació dels apartaments turístics, ara també en barris perifèrics. “El PP s'està amagant després de les bones xifres turístiques de la ciutat, per a no abordar els problemes que València, com altres ciutats del món, té damunt de la taula provocats per aquesta mena d'allotjaments”, ha manifestat.

“València és una ciutat que si per alguna cosa destaca és per la seua bona qualitat de vida i estem veient algunes dades que són preocupants”, assenyala el portaveu adjunt, “com la proliferació d'apartaments turístics més enllà del centre, arribant a barris perifèrics com Benicalap”. Una situació que preocupa els socialistes perquè contribuirà a tensar els preus en aquests barris i en el conjunt de la ciutat, a més d'agreujar el problema de l'accés a l'habitatge.

Sanjuán recorda que els socialistes van deixar preparada la regulació per a combatre la proliferació dels apartaments turístics en habitatges en tots els barris de la ciutat i exigeix al Govern de Catalá que l'aprove de manera urgent en el pròxim. “El que ha de fer un ajuntament responsable” ha dit Sanjuán, “és actuar immediatament, no deixar que el problema augmente ni deixar que s'enquiste. El que ha de fer el PP és aprovar una moratòria per a l'obertura de nous apartaments turístics que impedisca que el creixement en turisme siga a costa de dificultar l'accés a l'habitatge dels seus veïns i veïnes.”

Sanjuán ha recordat que en altres ciutats del món ja s'estan regulant els apartaments turístics. A Nova York s'estan prenent mesures per a limitar les estades de menys d'un mes en aquesta mena d'allotjaments.

“València està vivint un estiu de rècord en xifres turístiques i és precisament en aquest moment quan un ajuntament responsable hauria d'estar treballant en la sostenibilitat del sector i en la compatibilitat del turisme amb poder viure a la ciutat”, ha manifestat Sanjuán. “No es poden substituir veïns per turistes. Hem de ser una gran ciutat per a viure perquè a més això farà que siguem una gran ciutat per a visitar,” ha afegit.

Destacats