Sanjuán: "La paràlisi de Catalá amenaça la continuïtat de les oficines d'ús de barris"

Guardar

Borja Sanjuán, portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València
Borja Sanjuán, portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València

La inactivitat del Govern de Catalá està posant en perill la continuïtat del projecte Barris per l'Ocupació, que els socialistes van posar en marxa. "Exigim al Partit Popular que no tanque ni un sol d'aquests centres i que no retalle en ocupació o deixarà a centenars de persones cada any sense l'orientació laboral que els ajudava a trobar un lloc de treball", ha manifestat el portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, Borja Sanjuán.

El Partit Socialista va posar en marxa el projecte pioner de Barris per l'Ocupació en 2016 perquè hi haguera una oficina d'ocupació en els barris. Amb això es va aconseguir posar en marxa, per primera vegada València, un servei de proximitat que ajudava els veïns i veïnes a trobar ocupació i que oferia atenció especial a víctimes de violència de gènere i a col·lectius vulnerables que tenien més dificultats per a trobar un lloc de treball. Des que va arrancar aquesta iniciativa, els 11 centres del programa han atés a més de 17.500 persones, de les quals un 30% han trobat una ocupació.

"Gràcies a la labor d'aquests centres es va poder atendre l'any passat més de 1.800 persones solament en aquestes oficines i que això vol dir que centenars de persones van trobar la seua oportunitat laboral gràcies a que existeix el programa de Barris per l'Ocupació. Són polítiques com aquestes les que expliquen que València s'haja convertit en la gran ciutat que més treball haja creat en els últims anys a Espanya", ha assenyalat Sanjuán.

Per això, els socialistes veuen amb molta preocupació com el Partit Popular amenaça de tancar-los. "Si el PP tanca aquests centres deixarà a centenars de persones sense l'orientació ni l'assessorament que els permeta trobar un treball amb el qual tindre un projecte de vida. Per això exigim que no ho desmantellen", ha manifestat el portaveu.

Sobre el projecte Barris per l'Ocupació

El projecte Barris per l'Ocupació naix a iniciativa dels socialistes en 2016 davant la necessitat d'aproximar els serveis de València Activa a la ciutadania, a través dels diferents barris de la nostra ciutat. En aquestes oficines, el personal informa de tots els serveis, recursos i accions que ofereix l'Ajuntament en matèria d'ocupació i autoocupació.

L'objectiu dels socialistes en posar en marxa aquest pioner programa a la ciutat és millorar les habilitats i competències per a l'ocupació i desenvolupar el potencial professional i personal de les persones assistides, a través d'un servei totalment gratuït, de qualitat i proximitat i d'orientació professional. També disposa per a aquelles persones emprenedores o que vulguen emprendre, un servei d'assessorament.

Destacats