Sandra Gómez proposa una moratòria als apartaments turístics en la ciutat

La pròxima alcaldessa de València confia que tots els partits se sumeixen a la seua proposta per a garantir l'accés a l'habitatge

Guardar

Sandra Gómez en el debat de Cadena Ser
Sandra Gómez en el debat de Cadena Ser

La vicealcaldessa i candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí que proposarà una moratòria per a impedir nous apartaments turístics en tota la ciutat. Gómez, que ha llançat la proposta en el transcurs del Debat de Candidats de l'Ésser que s'ha celebrat en La Nau, ha incidit que un dels principals reptes als quals s'enfronta la ciutat és l'habitatge i la proliferació d'apartaments turístics, juntament amb el negoci dels fons voltors, és un dels elements que més està tensionant el preu tant del lloguer com de la compravenda en tots els barris de la ciutat.

"Volem que els nostres veïns i veïnes puguen viure en els seus barris i els apartaments turístics estan disparant artificialment el preu de l'habitatge. Per això, ja anunciem la nostra proposta perquè València siga la primera ciutat d'Espanya a aplicar una taxa Airbnb que pose tot el difícil possible la transformació d'un habitatge en un allotjament turístic. Però volem anar més enllà i, per això, vaig a plantejar una moratòria general que impedisca l'aparició de nous apartaments en tota la ciutat", ha manifestat la futura alcaldessa de València.

"Hem fet un estudi perquè ens diga la pressió real que existeix d'apartaments turístics a València i poder per tant fer una normativa que ens permeta regular-los. Per això, anem a aprovar una moratòria perquè ara mateix no es donen més llicències per a apartaments turístics i poder, per tant, mantindre el caràcter residencial dels nostres habitatges", ha continuat.

Gómez ha indicat després de les finalització del debat que confia que tots els partits polítics se sumeixen a la seua proposta per a evitar que els apartaments turístics seguisquen dificultant l'accés a l'habitatge de les famílies i joves. "Espere que tots els partits, també algun dels quals s'omplen la boca dient que són el partit de la família, recolze la proposta del partit socialista per a impedir que els valencians i valencianes es vegen expulsats dels seus barris per l'increment desmesurat dels apartaments turístics. Des del Partit Socialista anem a posar totes les eines al nostre abast per a frenar aquesta situació", ha manifestat la candidata socialista.

Gómez, a més, ha recordat també que des del grup municipal socialista s'ha engegat ja al llarg d'aquesta legislatura un paquet de mesures per a posar-li-ho el més difícil possible a l'especulació com el recàrrec de l'IBI a les grans forquetes d'habitatges buits així com amb l'increment de l'impost de plusvàlues per a operacions especulatives amb la compravenda d'habitatge abans dels dos anys.

La pròxima alcaldessa igualment ha mostrat el seu compromís a declarar tota la ciutat com a zona tensionada per a poder aplicar les mesures que contempla la llei de l'habitatge impulsat pel govern socialista de Pedro Sánchez i ha contraposat l'actitud propositiva dels socialistes enfront de la negativa de la candidata del PP a facilitar als joves i famílies de València l'accés a l'habitatge. "Està al costat dels fons voltors i dels especuladors", ha finalitzat.

Destacats