Sandra Gómez: "El partit socialista ha resolt els 'pufos' econòmics que va deixar el PP i ara som l'ajuntament amb els comptes més sanejats de les grans ciutats espanyoles"

Gómez i Sanjuán fan balanç de la gestió econòmica que el partit socialista ha fet a l'Ajuntament de València aquests últims huit anys

Guardar

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, i el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament i número dos de la candidatura socialista, Borja Sanjuán
La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, i el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament i número dos de la candidatura socialista, Borja Sanjuán

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, ha fet balanç de la gestió econòmica que s'ha dut a terme a València des de 2015, al costat del regidor d'Hisenda de l'Ajuntament i número dos de la candidatura socialista, Borja Sanjuán. Així, Gómez ha destacat que "València estava absolutament ofegada, i no només pels casos de corrupció del Partit Popular, sinó també per la seua nefasta gestió. Ara, huit anys després, som un dels ajuntaments amb menor deute per habitant i que més inversions i programes d'ajuda ha fet sense apujar impostos".

Però, com estava la situació econòmica de l'Ajuntament de València? Com han detallat Gómez i Sanjuán, "l'Ajuntament comptava amb un deute de més de 1.000 milions d'euros i nombroses factures en els calaixos sense pagar que va deixar el PP". Una situació que va portar al Govern d'Espanya a aplicar un Pla d'Ajust que limitava les inversions i les contractacions de la ciutat. Però, a més, apunta el regidor d'Hisenda, "el Partit Popular va donar una tisorada a les inversions de 40 milions, va pujar l'IBI i les taxes i va escometre la major retallada de la plantilla municipal, amb una pèrdua, en només un any, de 400 empleats amb una especial incidència en la Policia Local, un dèficit que estem resolent gràcies a la gestió del Partit Socialista".

I és que com assenyala la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, "amb mà esquerra, la que ha aplicat el partit socialista des de 2015 en la gestió dels comptes municipals no sols hem tret de la fallida a l'Ajuntament de València, sinó que, a més, podem dir que comptem amb els comptes més sanejats de les grans ciutats espanyoles".

En aquest sentit, s'han anat desglossant tots els indicadors econòmics de 2023, que demostren la salut financera del consistori. "Ara mateix, València té un deute del 22,3% sobre el pressupost mentre el PP devia més del 126%". A més, ha seguit Sanjuán, "invertim molt més del que invertien ells – 340 milions contra 60 milions –; cobrem menys impostos del que cobraven ells (0,723% de l'IBI contra 0,974); devem un 100% menys de deute de la qual devia el Partit Popular i paguem cinc vegades més ràpid del que pagaven ells les factures als proveïdors".

Davant aquesta renovada gestió econòmica del consistori, la candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, ha posat de manifest que "es nota la mà del Partit Socialista enfront de la mà del Partit Popular, el partit dels 'pufos', dels 'pufos' de la corrupció, però també dels 'pufos' econòmics. El Partit Socialista podem exposar el nostre full de serveis, que és resoldre el 'pufo' econòmic que va deixar el PP".

Destacats