Sánchez assegura que la vacuna espanyola estarà preparada abans que acabe el primer semestre de 2022

Guardar

El president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, visiten les instal·lacions de la farmacèutica Rovi
El president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, visiten les instal·lacions de la farmacèutica Rovi

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que Espanya tindrà la seua pròpia vacuna contra la Covid-19 abans que acabe el primer semestre de 2022.

Així ho ha garantit el també secretari general del PSOE en la seua intervenció en la presentació de Juan Espadas com a candidat socialista a la Presidència de la Junta d'Andalusia, en el Palau de Congressos de Granada, on ha visitat, precisament, els laboratoris farmacèutics de Rovi, una farmacèutica que produeix la vacuna de Moderna contra la malaltia.

Sánchez ha destacat la "decisió política" que va dur a terme el seu Executiu amb la posada en marxa d'una estratègia de vacunació que, ha dit, hui és "exemple mundial", amb un 90% de la població amb pauta completa, i que ha suposat també la fabricació de dosi al país i l'aposta per una vacuna espanyola.

"Abans que acabe aquest primer semestre, tindrem la nostra pròpia vacuna", ha subratllat en aquest sentit, per a precisar que així el país demostrarà que pot enfrontar a la pandèmia "amb els seus propis mitjans i recursos".

El president ha celebrat, d'altra banda, que en l'actualitat Espanya ha donat ja 50 milions de dosis a països en vies de desenvolupament, especialment als "germans" d'Amèrica Llatina, una meta que ha complit "fins i tot abans del que es preveu", ha ressaltat, ja que es planejava que anara durant el primer semestre d'enguany.

En aquest context, ha aplaudit també la decisió d'Europa de "descentralitzar" la compra de vacunes i ha incidit en què és el "principal donant de vacunes en el món". "Hem donat més que les administrades en el continent europeu", ha detallat, recalcant el compromís d'Espanya amb aquesta acció de la mà de la UE.

D'aquesta manera, ha reivindicat l'actuació del seu Govern enfront de la pandèmia que va arribar i "va canviar i va alterar tot", i ha defensat que aquest ha actuat amb "proporcionalitat" i "pensant en la salut dels compatriotes" d'acord amb els instruments que ha tingut al seu abast.

Destacats