Ribó sobre l'acta del 'pitufeo': "No estan processant a persones, sinó a tot un partit"

Guardar

El alcalde de València, Joan Ribó, en una rueda de prensa
El alcalde de València, Joan Ribó, en una rueda de prensa

El jutge del Jutjat d'Instrucció número 18 de València que instrueix el cas Taula dictava, ahir, un acte d'incoació de procediment abreujat --processat-- a mig centenar de persones (49) entre regidors i assessors del grup municipal popular a l'Ajuntament de la capital en l'època de Rita Barberá com a alcaldessa, per un delicte de blanqueig, en el conegut com a 'pitufeo' o peça A, en les eleccions municipals de 2015.

L'alcalde de València, Joan Ribó, preguntat durant la roda de premsa sobre el concurs d'idees per a la reurbanització definitiva de la plaça de l'Ajuntament, ha assenyalat que "és important matisar que no s'està processant a persones, sinó a tot un partit, al Partit Popular de la ciutat de València".

En aquest sentit, Ribó ha explicat que "la resta de partits polítics hem jugat en desavantatge durant les eleccions. Ara, el que volem és que eixos diners tornne al lloc d'on els van traure". L'alcalde, a més, ha valorat el canvi en la gestió: "ara, València és una ciutat honrada. Ens podrem equivocar, però per descomptat no ens dediquem a les coses que pel que sembla sí que feia el Partit Popular. A nosaltres ens han denunciat més de 15 vegades, fins i tot persones que ara estan processades, i la justícia sempre ens ha donat la raó".

Per part seua, la vicealcaldessa Sandra Gómez també ha puntualitzat que "aquesta ordre de processament del 'pitufeo' no és més que una esmena a la totalitat del projecte que representa el PP i María José Catalá, ja que quasi la meitat del seu grup municipal està imputat i acusat en casos de corrupció, inclòs el cas del 'pitufeo'. A més, cal recordar que no fa tant reivindicava la figura de Rita Barberá perquè la nomenàrem filla predilecta de la ciutat i, per descomptat, crec que ha quedat demostrat que el llegat que ens ha deixat Rita Barberá, per desgràcia, és el llegat de la València lligada a la corrupció". "València ha passat pàgina d'eixe model. Hui estem en un altre model de ciutat, en un obert, d'una ciutat verda, amable, una ciutat progressista. En definitiva, una ciutat que per fortuna ja ha deixat de costat eixos governs del Partit Popular", ha conclòs.

Destacats