Ribó, satisfet per l'acord amb Sumar, diu que Podem "haurà de decidir què vol ser de major"

Joan Ribó: "Vaig a treballar amb totes les meues forces perquè l'esquerra guanye el 23J"

Guardar

La vicepresidenta segona del Govern i líder del projecte Sumar, Yolanda Díaz i l'alcalde de València en funcions, Joan Ribó durant una trobada en El Saler - Rober Solsona - Europa Press
La vicepresidenta segona del Govern i líder del projecte Sumar, Yolanda Díaz i l'alcalde de València en funcions, Joan Ribó durant una trobada en El Saler - Rober Solsona - Europa Press

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat "profundament satisfet" perquè l'acord entre Compromís i Sumar per a confluir en les eleccions generals del 23J estiga "encarrilat" i vaja a arribar "a bon port" aquest divendres, a unes hores del tancament del termini per a registrar coalicions.

Mentrestant, davant la incògnita de si finalment hi haurà acord entre Podem i el projecte de Yolanda Díaz, Ribó (Compromís) ha assenyalat que "són coses que passen en una negociació". "Ells hauran de decidir què volen ser de majors", ha declarat en l'acte de lliurament de credencials de la Junta Electoral de Zona.

Ribó ha remarcat que no disposa dels detalls de l'acord Compromís-Sumar i ha emplaçat a la convocatòria dels portaveus de la coalició a les 11.30 hores, després de l'executiva que previsiblement ho ratificarà. "Els punts fonamentals ja estan acordats", ha ressaltat, quan ha recordat que disposaven de "molt poc temps" per a tancar un pacte electoral "alguna cosa complicat".

"Sembla que la cosa ha eixit i que Sumar serà un projecte molt positiu a l'esquerra del PSOE que aglutinarà i serà capaç de contribuir a un govern progressista. És l'objectiu en el qual devem treballar i en el qual està treballant Yolanda (...) Ja estem quasi tots i m'agradaria que anaren tots, però és una decisió que han de prendre ells", ha manifestat en al·lusió a Podem.

Respecte a la posició de la formació 'habitada', després que aquest dijous plantejarà la possibilitat d'anar per separat a la Comunitat Valenciana, Ribó ha afirmat: "Jo quin sigues... Aquestes coses... Què anem a fer, són coses que passen en una negociació".

En qualsevol cas, ha posat l'accent que "l'important" és que l'acord està "resolt" entre Sumar i Compromís, on ha garantit que "hi ha llocs d'eixida" en les llistes electorals per a la coalició valencianista, encara que no ha volgut concretar-los perquè no té la informació i confia "molt" en els seus companys que han portat la negociació.

"VAIG A TREBALLAR AMB TOTES LES MEUES FORCES PERQUÈ GUANYE"

Sobre si creu que l'esquerra pot guanyar el 23J, el primer edil en funcions ha defensat que no solament ho pensa, sinó que és "imprescindible". "Vaig a treballar amb totes les forces, que tinc moltes, perquè guanye", ha asseverat.

Tot això en un "moment difícil a Europa", davant l'avanç de la dreta en països com Itàlia, França o Finlàndia, però ha insistit que "és possible". "A voltes els espanyols tenim la rara mania d'anar a l'inrevés de la resta d'Europa", ha rematat.

Destacats