Ribó titlla d'"embolat terrible" el pacte de Catalá amb Vox: "Estava escrit en les estreles"

Guardar

Joan Ribó atén els mitjans - Rober Solsona - Europa Press - Arxiu
Joan Ribó atén els mitjans - Rober Solsona - Europa Press - Arxiu

L'exalcalde de València i portaveu municipal de Compromís, Joan Ribó, ha valorat el pacte de govern entre PP i Vox a l'Ajuntament com "un embolado terrible" i ha advertit a l'alcaldessa, la 'popular' Mª José Catalá, que estaran vigilants perquè la ciutat no retrocedisca en la lluita contra el canvi climàtic i en la defensa de la igualtat.

"Serà un pacte molt negatiu per a València, però estava escrit en les estreles i sabíem que la conjunció astral que ho anava a concretar era l'aprovació dels pròxims pressupostos", ha declarat en el consistori després que Catalá i Juanma Badenas (Vox) hagen anunciat l'acord després de més de quatre mesos d'especulacions sobre si el PP podria continuar governant en solitari.

Ribó ha destacat la diferència en com han presentat el pacte PP i Vox: "Uns de corbata com si estigueren en una gran boda i altres més normals com si vingueren d'un enterrament".

Dit això, ha assenyalat que es pot qualificar d'"el pacte de l'embolado" perquè "simbolitza la passió d'aquesta gent pels 'bous embolats'". "No és un embolado bonic, és un embolado bastant terrible per a la ciutat", ha lamentat, repetint l'expressió que va utilitzar l'any passat quan va dir que la guerra d'Ucraïna i la crisi eren "un embolado bonic" que no li estimulava per a optar a la reelecció com a alcalde.

En qualsevol cas, Ribó ha assegurat que "les coses no canvien massa perquè comportament del PP en molts aspectes ja era molt semblant al de Vox".

"CORREM EL PERILL DE SER UNA CAPITAL GRISA"

De cara al futur, ha mostrat la seua preocupació perquè Vox vaja a ostentar competències de Parcs, Jardins i Devesa-Albufera, davant el seu negacionisme climàtic i el fet que València va ser triada Capital Verda Europea per a 2024. "Reclamarem ser-ho perquè correm el perill de ser una capital grisa", ha asseverat.

També ha exposat que el preocupa "profundament" com assumirà Vox les competències de Família, Joventut i Infància, després que en alguns ajuntaments de Castelló aquest partit haja intentat retirar llibres de les biblioteques, per la qual cosa exigiran "un tractament que respecte a totes les persones".

"A València som molt plurals: no tots anem a missa, no tots som religiosos, hi ha un 40% de gent que no ho és", ha recordat, per a advertir a Catalá que exigiran que respecte "els comportaments diferents" en aspectes com els drets LGTBI.

Arxivat a:

Destacats