Ribó obrirà dos noves piscines d’estiu en Orriols i En Corts i farà gratuït l’accés a famílies vulnerables i durant les onades de calor

Ribó: "Volem ampliar l'oferta d'oci durant l'estiu a més barris de la ciutat i fer-la accessible a totes les veïnes i veïns de la ciutat".

Guardar

Joan Ribó presenta nous serveis al barri d'Orriols.
Joan Ribó presenta nous serveis al barri d'Orriols.

L’alcalde de València i candidat de Compromís per a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, s’ha compromés este matí en el barri d’En Corts a construir dos noves piscines d’estiu: una en eixe barri i una altra al nord de la ciutat, en el barri dels Orriols. A més, consolidarà la de la Marina, ja oberta abans de la pandèmia. Acompanyat pel candidat Sergi Campillo i per la candidata Gloria Tello, Ribó ha destacat també la voluntat de “fer accessible estes i la resta de piscines d’estiu a les veïnes i els veïns que es troben en una situació de vulnerabilitat fent gratuït l’accés a elles per a eixes persones” i ha afegit que la gratuïtat es farà extensiva a tota la població durant les onades de calor.

Ribó ha explicat que la construcció de piscines de barris per a l’estiu vindrà a suplir una mancança existent i una demanda de molts barris per ampliar les dotacions de proximitat i facilitar l'accés durant l’estiu a espais per a gaudir dins de la ciutat. “Les piscines cada vegada més seran un equipament públic essencial en estiu i volem estendre’n la xarxa per tota la ciutat i esta zona d’En Corts amb Na Rovella i la dels Orriols són dos punts, junt amb la Marina, per on començar este pla”, ha explicat.

A més, l’alcalde ha detallat que com a mesura d'adaptació al canvi climàtic quan l’AEMET declare emergència roja per onades de calor, “totes les piscines municipals seran gratuïtes per a les persones de la ciutat amb l’única limitació de l’aforament de cada instal·lació”. D’esta manera “volem afavorir l'accés a refugis climàtics durant moments de calor extrema, que per desgràcia cada vegada en són més i per als que hem d’estar preparats”.

Gratuïtat per a persones vulnerables

Ribó també ha posat en valor que la proposta de Compromís atén la dificultat que per a les persones en situació de vulnerabilitat pot suposar el pagament d’una entrada, motiu pel qual “posarem en marxa un abonament de piscines municipals per a eixes persones durant l'estiu i per a l'accés de tota la família a les instal·lacions municipals. Serà un abonament a cost zero que els permetrà la pràctica esportiva per lliure amb els mateixos avantatges i condicions que l'abonament d’esport mensual o anual”.

Podran accedir a eixe abonament les persones receptores de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI), de l'Ingrés Mínim Vital, de Prestacions Econòmiques Individualitzades municipals, de la prestació econòmica PAES de l'Ajuntament de València, de pensions no contributives, de la renda activa d'inserció o de subsidis de desocupació, així com de pensions mínimes de jubilació o incapacitat i també si s’està en situació de víctima de violència de gènere.

El cost estimat per a estes noves instal·lacions oscil·la entre els 500.000 euros i el milió d’euros.

Destacats