Ribó millorarà les freqüències de les línies de l’EMT als barris perifèrics i impulsarà una prova pilot perquè puguen pujar al bus mascotes de totes les mides

L’alcalde ha estat acompanyat per Joan Baldoví, qui ha assegurat que “revertirem l’estat lamentable de les rodalies assumint la competència amb els recursos econòmics necessaris”

Guardar

Joan Ribó proposa millores en l'EMT.
Joan Ribó proposa millores en l'EMT.

L’alcalde de València i candidat de Compromís per revalidar l’Alcaldia al Cap i Casal, Joan Ribó, ha explicat este dijous les propostes de la coalició valencianista per millorar el servici dels autobusos de l’EMT: “Augmentarem les freqüències, sobretot de les línies que donen servici als barris perifèrics de la nostra ciutat, com ara la Malva-rosa, o els Orriols, o Benicalap; també incrementarem les parades violeta perquè és una mesura que posa en el centre la seguretat de les dones usuàries i està funcionant molt bé i volem reforçar-ho, i també considerem important millorar el servici per a les famílies valencianes amb mascotes, per la qual cosa farem una prova pilot per deixar entrar gossos sense l’actual limitació de tamany, i ho farem d’inici en les línies amb connexió amb la PlatjaCan, la platja de gossos de Pinedo”.

Les millores en el servici dels autobusos de l’EMT han centrat els anuncis d’este dijous de Compromís per València, amb Joan Ribó al capdavant com a alcalde i candidat a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal. Ribó ha afirmat que l’objectiu és “continuar millorant els servicis de transport a la ciutat de València, i en particular l’EMT, un servici que hui dia ja està molt ben valorat per la ciutadania, amb un 7.5 en el darrer baròmetre municipal. “Està funcionant gràcies a un esforç continuat, com demostra la comparativa entre els dos autobusos nous que va comprar el PP entre 2011 i 2015 –quan era molt complicat trobar un bus nou- i els més de 350 que hem comprat nosaltres, fent molt difícil trobar ara un bus antic”.

Per continuar millorant el servici, Ribó ha explicat que es milloraran les freqüències des de barris com la Malva-rosa, els Orriols o Benicalap. “Volem un servici còmode i ràpid principalment per a les persones usuàries dels barris perifèrics”.  A més, ha afirmat que augmentaran les parades violeta, una mesura que “ha funcionat molt bé” i que ha vinculat directament, juntament amb altres mesures, amb el fet que a València s’hagen reduït els delictes de violència de gènere mentre en altres ciutats estan pujant. “Volem que les dones tornen segures a casa per les nits”.

En tercer lloc, l’alcalde s’ha referit a una prova pilot per deixar que entren als autobusos municipals els gossos de tots els tamanys, en primera instància amb les línies que connecten amb la PlatjaCan, la platja de gossos de Pinedo. “Fins ara hi ha unes limitacions en les mides de les mascotes i volem testar esta iniciativa per millorar el servici que oferim als milers de famílies de València que tenen gossos i altres mascotes”, ha explicat. A més, Compromís també planteja avançar el servici d’autobusos a la platja a l’1 de juny.

Una Generalitat més reivindicativa per millorar el servici de rodalies

En l’acte, el candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha explicat que "si volem lluitar contra el canvi climàtic hem de llevar cotxes de les carreteres. Però això només pot passar si donem alternatives a través del transport públic". En eixe sentit, ha parlat del servei de trens de rodalia, que “és clau per a connectar les ciutats i comarques valencianes. Però porta massa temps donant un servei lamentable. Anys de cancel·lacions, retards, falta d’inversió i abandonament ens han demostrat que Madrid no sap o no vol gestionar les nostres rodalies".

Per al candidat "quan les coses es decideixen a 300km d’ací, no es fan pensant en els interessos dels valencians i valencianes. Per això, si soc elegit President em compromet a exigir el traspàs del servei de rodalies perquè siga gestionat per la Generalitat. Un traspàs que ha d’anar acompanyat pels recursos econòmics necessaris".

"És una proposta ja aprovada en les Corts però que Ximo Puig no ha exigit amb la suficient contundència davant el govern central. Des de Compromís volem gestionar les rodalies per a ampliar la xarxa, modernitzar els trens, ampliar plantilles i millorar el servei. Volem gestionar des d’ací el que ens afecta als d’ací. És de sentit comú i el 28 de maig, cada vot a Compromís servirà per a fer-ho possible", ha conclòs Baldoví.

Destacats