Ribó descarta dimitir i liderarà l'oposició a València

L'alcalde en funcions, Joan Ribó, afirma que encapçalarà una "oposició fèrria" però donarà suport a temes socials

Guardar

Joan Ribó, alcalde en funcions de València, durant la campanya electoral
Joan Ribó, alcalde en funcions de València, durant la campanya electoral

Joan Ribó seguirà al capdavant de Compromís a l'Ajuntament de València i serà el líder de l'oposició aquesta pròxima legislatura. Així ho ha confirmat aquest matí el dirigent de la coalició valencianista, assegurant que encapçalarà una "oposició fèrria" enfront de la nova alcaldessa, María José Catalá, del Partit Popular.

No obstant això, ha deixat clar que estarà disposat a tendir-li la mà en assumptes relacionats amb els drets de les dones i de les persones LGTBI amb l'objectiu de "no perdre drets socials" davant la sobra d'un govern amb la participació de la ultradreta. Concretament, Ribó ha manifestat que farà costat al nou govern municipal en temes com la Capitalitat Verda Europea de 2024 i els Gay Games de 2026.

Ribó ha assegurat que Compromís "serà la garantia perquè el futur govern de dretes no retalle cap dret aconseguit en els darrers mandats, ni tampoc ature la profunda transformació que ha viscut la ciutat amb Compromís".

"Els anuncis fets per la futura alcaldessa ens fan estar ja vigilants i en alerta. Els drets assolits per la ciutadania en els darrers dos mandats en protecció social, els grans avanços en matèria d'igualtat, l'enfortiment dels serveis públics o la protecció de la cultura valenciana i la nostra llengua són innegociables. No permetrem cap pas enrere en aquest sentit", ha declarat.

El líder de Compromís també ha expressat la seua preferència que Compromís participe en les eleccions del 23 de juliol al costat de Sumar, encara que ha aclarit que aquesta decisió es prendrà en l'Executiva Nacional. En aquest sentit, no ha transcendit si durant la reunió d'aquest òrgan, que tindrà lloc aquest dimarts a la vesprada, es prendrà una determinació sobre aquest tema.

En la compareixença conjunta, també ha estat present Papi Robles, número dos de la llista de Compromís al consistori, qui ha agraït la massiva afluència d'afiliacions a la coalició després de les eleccions. Segons fonts del partit, des del diumenge s'han rebut 600 sol·licituds per a unir-se a la formació a la ciutat.

Destacats