Ribó deixarà la seua acta com a edil de Compromís a l'Ajuntament de València

Guardar

L'exalcalde de València, Joan Ribó
L'exalcalde de València, Joan Ribó

L'exalcalde de València i edil de Compromís a l'ajuntament de la ciutat, Joan Ribó, ha decidit deixar la seua acta com a regidor d'esta corporació local, segons han confirmat a Europa Press fonts d'esta formació.

Ribó ja havia traslladat, després de deixar el seu lloc com a portaveu de Compromís en el consistori en mans de l'edil d'este grup Papi Robles el mes de novembre passat, la seua idea de deixar el lloc de regidor al llarg de l'actual mandat.

Joan Ribó, de 76 anys, no havia precisat quan seria, però havia assenyalat que era "probable" que no acabara esta legislatura. Així, va manifestar que la seua intenció era anar apartant-se "a poc a poc" de la responsabilitat municipal i política.

L'exprimer edil i exportaveu de Compromís a l'Ajuntament de València presentarà formalment en els pròxims dies la seua renúncia a l'acta de regidor, una decisió que ha de tramitar el consistori i que es farà efectiva en el pròxim ple ordinari d'esta corporació local.

El lloc que Ribó deixarà vacant en el seu grup municipal l'ocuparà, seguint l'orde de la llista electoral amb la qual Compromís va concórrer als comicis locals del passat any, Lluïsa Notario, actualment assessora d'esta coalició política en el consistori i regidor de l'equip de govern en l'anterior mandat --com a titular de Servicis Centrals Tècnics i Contractació--, han precisat les mateixes fonts.

"PAS NORMAL"

Així mateix, des de Compromís han assegurat que el que ha donat Ribó per a retirar-se de la política municipal és un "pas normal i natural" que ell ja havia comentat que duria a terme. Igualment, han afirmat que la transició que s'ha produït en este grup municipal, primer amb el seu relleu com a portaveu i ara com a edil, ha sigut "tranquil·la i ordenada".

En esta línia, han apuntat també que la renúncia de l'exalcalde s'ha conegut després que Compromís per València celebrara este dimecres la seua assemblea per a renovar l'executiva que liderarà la coalició en la capital valenciana durant els quatre pròxims anys.

Joan Ribó, que formava part de l'anterior direcció del partit, no està en l'actual. Compromís no descarta que s'incorpore en algun lloc de caràcter "honorífic" des del qual puga aportar al partit la seua "experiència" política, tant com diputat en Les Corts Valencianes com a regidor i alcalde.

Ribó va entrar a l'Ajuntament de València, com a cap de llista de Compromís, després de les eleccions municipals de 2011. Entre eixe any i 2015 va estar en l'oposició exercint com a portaveu de la seua formació.

Destacats