Ribó creu que Papi Robles "té carisma" per a ser la pròxima candidata de Compromís a l'alcaldia

Guardar

Joan Ribó, Papi Robles i Joan Baldoví en el Congrés dels Diputats
Joan Ribó, Papi Robles i Joan Baldoví en el Congrés dels Diputats

L'exalcalde de València i regidor de Compromís en l'Ajuntament, Joan Ribó, ha considerat que l'actual portaveu de la coalició en el consistori, Papi Robles, "té fusta" per a ser la pròxima candidata a l'Alcaldia per part d'aquesta formació: "Va a ser una gran líder de la ciutat de València".

Per a Ribó, Robles "és una organitzadora, una persona hiperdinàmica" i "d'una nova generació" que "pot ser i va a ser una gran líder de la ciutat de València". "La idea està molt clara, que siga cap de cartell, efectivament", ha assegurat.

Així ho ha assegurat Ribó en una entrevista amb Les Notícies del Matí d'À Punt recollida per Europa Press en la qual ha explicat que encara no té clar quan deixarà la seua acta en el consistori, però ha admés que "és probable que no acabe" la legislatura.

"La meua situació és d'anar anant-me, i a poc a poc me n'aniré. Hem fet el canvi a Papi, que jo crec que ha sigut fàcil, i jo he intentat sempre ajudar", ha explicat. "Jo ja sóc major, tinc 76 anys. Quan em vaig presentar a regidor m'havia jubilat uns mesos abans com a professor d'institut, i em sobraven els anys ja per a jubilar-me", ha assenyalat.

I és que, encara que estiga l'exemple del president dels Estats Units, Joe Biden, amb 80 anys, a Ribó no li agradaria "caure de l'escala" com li ha passat a aquest home. "Està molt bé l'experiència, crec que és important mantindre-la, però es pot mantindre i ajudar a una formació política des de molts llocs. Jo he estat treballant en política des que tenia 18 anys i fins a molt major no vaig entrar com a diputat", ha assenyalat.

De fet, ha comentat en to distés que des que no és alcalde, li ha baixat la tensió dos punts i que no troba a faltar que el telèfon tire fum.

"Satisfacció" per la capital verda

D'altra banda, Ribó ha destacat que l'estrena de la Capitalitat Verda Europea li genera un sentiment de "satisfacció", ja que això significa que "ha fet moltes coses i es compromet a fer moltes més". De fet, considera que és una idea de la "immensa majoria dels valencians": "Cadascun amb el seu tarannà, anem en la mateixa adreça", ha assenyalat.

Destacats