Ribó anuncia un cementeri d’animals de companyia a València

Guardar

Joan Ribó anuncia un cementeri d'animals
Joan Ribó anuncia un cementeri d'animals

"A València hi ha censats més de 155.000 gossos i gats, una dada molt important que diu molt de l'estima als animals que tenim els valencians i les valencianes. Moltes de les persones que comparteixen les seues vides amb aquestes mascotes les consideren part de la família, per això volem donar-los l'oportunitat de tindre un lloc on soterrar-les i mantindre-les en el record quan ja no estiguen", ha explicat l'alcalde Joan Ribó que ha estat acompanyat per l'actual regidora de Benestar Animal i candidata Gloria Tello i per Papi Robles. La instal·lació s'ubicarà en una parcel·la situada entre el parc de la Rambleta i el Cementeri General i està previst que es porten a terme les actuacions necessàries per a adequar l'espai i convertir-lo en un jardí amable per passejar, amb bancs i zones verdes que allunyen l'experiència de visitar les restes de les mascotes de la imatge trista i grisa dels cementeris tradicionals.

La mesura, estarà destinada exclusivament per a cossos incinerats, tal com ha detallat Gloria Tello "La llei sanitària exigeix que tots els animals de companyia siguen incinerats quan moren, i hi ha dues opcions, recuperar lescendres o no. Fins ara molta gent no les recuperava perquè no sabia què fer amb elles, amb aquesta iniciativa estem convençuts que moltes persones optaran per fer ús del cementeri d'animals". Es podran dipositar les cendres de les defuncions que es produïsquen una vegada estiga en funcionament el cementeri o, si s'han produït amb anterioritat, sempre que, hagen estat custodiades i siguen dipositades en urnes compostables, per tal que la iniciativa no provoque cap perjudici al medi ambient. L'espai reservat per a soterrar als animals estarà conformat per fileres d'arbres de poca alçada, baix dels quals estaran les urnes, de manera que la iniciativa contribuirà també a arboritzar està zona de la ciutat. "La idea és començar per una instal·lació suficient per als pròxims anys, però amb possibilitats de créixer si és necessari" ha afegit Joan Ribó. Està previst també que al mateix recinte s'incloga també un crematori d'animals.

Encara que la xifra de la inversió necessària és molt estimada, s'ha calculat que el projecte tindrà un cost que podria rondar els 200.000 €, a falta de fer un estudi formal que tinga en compte totes les circumstàncies. Des de Compromís defensen que aquesta iniciativa suposa un reconeixement a la companyia i l'estima que els animals aporten a les nostres vides "Hi ha diverses ciutats europees, com París, Viena o Edimburg que ja tenen cementeris de mascotes i volem que València siga la següent" ha afirmat l'alcalde Joan Ribó.

Per altra banda, la campanya Riboluciona València tindrà la pròxima parada aquesta vesprada al Parc Manuel Granero del barri de Russafa.

Destacats