Rafa Climent destaca la importància de la innovació tecnològica per a aconseguir la descarbonització de l'economia i un nou model energètic sostenible

El conseller d'Economia Sostenible inaugura el Congrés Mundial de Màquines Elèctriques, que celebra la seua 25 edició a València

Guardar

25a edició del Congrés Internacional de Màquines Elèctriques
25a edició del Congrés Internacional de Màquines Elèctriques

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat aquest dimarts, en el Congrés Internacional de Màquines Elèctriques, que "el repte apressant d'una urgent crisi climàtica, a la qual s'ha sumat una pandèmia mundial i els efectes derivats del conflicte a Ucraïna, han posat en relleu més que mai la importància del sector energètic i la necessitat d'aconseguir un nou model energètic que es recolze fonamentalment en la sostenibilitat i l'eficiència energètica".

En aquest context, ha continuat, "les màquines elèctriques van cobrant una importància predominant on la innovació i l'intercanvi de coneixements són més necessaris que mai per a aportar solucions avantguardistes que ens ajuden a obtenir la descarbonització de l'economia i la consolidació d'un nou model energètic sostenible".

Climent ha fet aquestes declaracions en l'obertura de la 25 Edició del Congrés Internacional de Màquines Elèctriques (ICEM 2022), un dels esdeveniments mundials de major prestigi del sector.

ICEM 2022, organitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV), l'Institut de Tecnologia Elèctrica (ITE) i l'Associació ICEM NPO, posa el focus en l'electrificació com a eina essencial per a dur a terme la transició energètica, assolir els objectius de descarbonització de l'economia i donar forma a un model de desenvolupament sostenible.

En la seua intervenció, Climent, ha destacat que l'evolució dels models de producció energètics, la mobilitat elèctrica i la irrupció de la digitalització i la indústria 4.0 "representen una gran oportunitat per a la indústria de la maquinària elèctrica".

El conseller també ha destacat la necessitat d'establir un marc regulador que done seguretat jurídica i promoga les inversions que constituïsquen palanques per a un vertader desenvolupament sostenible.

"Treballem- ha assenyalat- amb el compromís ferm i decidit de consolidar l'impuls de les energies renovables, l'autoconsum, les comunitats locals d'energia i a eficiència energètica com els pilars bàsics en els quals se sustente el nou model energètic que volem per a la nostra terra i les generacions futures."

El Congrés d'Internacional de Màquines Elèctriques té caràcter bianual i en anteriors edicions s'ha celebrat en ciutats com Londres, Hèlsinki, Cracòvia, Bruixotes o Berlín.

Aquesta 25a edició se celebra del 5 al 8 de setembre en el Palau de Congressos de València, i en ella es donaran cita més de 500 experts, investigadors i enginyers per a intercanviar coneixements i formes noves de col·laboració.

En aquesta edició s'han presentat més de 400 articles de múltiples grups de prestigi en l'àmbit internacional, tant d'Universitats com de companyies rellevants en l'àrea de màquines elèctriques i s'han organitzat tutorials impartits per diversos investigadors de gran prestigi a escala mundial.

Arxivat a:

Destacats