Puig se cita amb la restauració per a desglossar els 380 milions del Pla Resisteix

La Generalitat Valenciana és el govern autonòmic que més ajudes directes dona a l'hostaleria de tota Espanya

Guardar

puig hosteleria covid resistir
puig hosteleria covid resistir

El president de la Generalitat, Ximo Puig s'ha reunit aquest matí amb representants del sector de l'hostaleria en la Comunitat Valenciana per a explicar-los les ajudes incloses en el Pla Resisteix, a les quals es poden acollir per a pal·liar els efectes de la restricció d'activitat establerta amb la finalitat de fer front a la pandèmia de COVID-19. Cal recordar que el sector de la restauració valenciana és la que més ajudes directes rep del país.

En el transcurs de la reunió, el president ha traslladat l'aposta decidida del Consell per minimitzar els danys i reactivar els sectors econòmics més afectats, com és el cas de l'hostaleria, mitjançant el pla de xoc aprovat la setmana passada i que està dotat amb 380 milions d'euros.

Aquest pla de xoc Resisteix, s'articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l'Institut Valencià de Finances (IVF); i les ajudes Parèntesi, en col·laboració amb diputacions i ajuntaments.

En la reunió han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i els presidents de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro; la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), Manuel Espinar; la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (FOTUR), Victor Pérez; la Unió Hotelera de la província de València (UHPV), Luis Miguel Martí; i la presidenta de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria (APEHA), María de la Mar Valera.

Puig presenta el Pla Resisteix al Palau de la Generalitat

PLA RESISTEIX

El Pla Resisteix se centra a oferir ajudes complementàries al sector de l'hostaleria i restauració, activitats turístiques, artístiques, parcs d'atraccions i ludoteques, així com als sectors relacionats amb la festa. Concretament aquestes ajudes van íntegrament al sector de l'hostaleria, ja que representen el 30% de pèrdues del valor afegit i el 59% de la destrucció de l'ocupació, sense contar que gairebé la meitat dels treballadors de l'hostaleria segueixen en ERTO. "Són sectors decisius i necessari per a la nostra prosperitat", va afegir Puig en la presentació d'aquest pla d'ajudes.

Al principi, aquest pla de xoc estava dotat amb 340 milions per als sectors més afectats tant per la pandèmia de la COVID-19 com pels efectes de les restriccions de la Generalitat quant al tancament total del sector de la restauració, però amb l'anunci de les Ajudes Parèntesis i després de l'increment en l'aportació de la Generalitat, el Pla Resisteix ascendeix a un global de 380 milions per a ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que avui entren en vigor, especialment per als sectors de l'hostaleria, el turisme, l'oci i les activitats artístiques i culturals.

D'aquesta manera, les sis mesures principals que componen el Pla Resisteix són les següents:

1. Una línia d'ajudes directes, dotada amb 80 milions d'euros, per a la cobertura íntegra, durant dos mesos aproximadament, de les quotes de la Seguretat Social dirigida a autònoms i empreses. Aquestes ajudes repercutiran en 170.000 treballadors, dels quals 43.000 són autònoms, i en 21.000 empreses.

2. Una línia d'ajudes específiques de 8 milions d'euros per als 26.000 autònoms més afectats, que es complementarà amb les prestacions que reben de la Seguretat Social.

3. 17 milions d'euros per als més de 48.000 treballadors que segueixen en ERTO.

4. Una ajuda específica per al sector de l'oci i l'entreteniment, amb especial atenció a l'oci nocturn, i que estarà dotada amb 8 milions d'euros.

5. Dues línies de l'Institut Valencià de Finances dotades amb 100 milions d'euros: es tracta, d'una banda, d'una línia de préstecs bonificats de fins a 750.000 euros per a les empreses vinculades amb l'oci, allotjament i restauració, i activitats connexes, a través de la qual l'IVF pretén mobilitzar 50 milions d'euros. Aquests préstecs inclouen una part no reemborsable que podrà aconseguir segons els trams del crèdit fins al 30%; i, d'altra banda, es crea una línia per a préstecs participatius, de fins a 800.000 euros, "per a empreses amb una situació financera límit i que abans de la pandèmia sí que eren viables". Amb aquesta línia, l'IVF pretén mobilitzar altres 50 milions d'euros.

6. El Fons de Cooperació Covid, que el seu mínim augmenta a 127 milions d'euros en incorporar les ajudes que es destinaran al sector de l'artesania.

Arxivat a:

Destacats