Ximo Puig anuncia la posada en marxa de les primeres ajudes del Pla Resisteix, que facilita a les empreses més afectades per la crisi préstecs de l'IVF amb trams no reembossables de fins al 30%

La línia Horeca, dotada amb 50 milions d'euros, està destinada a les empreses de l'hostaleria, la restauració, el turisme i l'oci i podrà ser sol·licitada a partir d'aquest dijous, 21 de gener

Guardar

210120_PRE_Foto_1_Plan_Resiste
210120_PRE_Foto_1_Plan_Resiste

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que les empreses més afectades per la COVID-19 i englobades en els sectors de l'hostaleria, el turisme, l'oci i la restauració poden sol·licitar ja des d'aquest dijous, 21 de gener, els préstecs bonificables dissenyats per l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb trams no reembossables de fins al 30%.

El president ha mantingut en el Palau una reunió amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director de l'IVF, Manuel Illueca, per a analitzar la posada en marxa del Pla Resisteix, en el qual s'inclou aquest primer paquet d'ajudes.

El responsable del Consell ha afirmat que el "gran objectiu" d'aquest primer tram d'ajudes és precisament que "cap empresa que fóra viable en 2019 haja de caure" a causa de la crisi generada per la pandèmia, perquè el que es pretén és "salvar llocs de treballs" i oferir una oportunitat "als milers i milers de persones que estan patint en aquesta situació".

Puig ha ressaltat la importància del pla Resisteix, que és el major esforç en ajudes per als sectors d'hostaleria, restauració i oci que ha realitzat cap comunitat autònoma i que està dotat amb 340 milions d'euros.

A més, ha destacat també la rapidesa amb què s'ha posat en marxa aquest primer tram d'ajudes del pla, tot això en el context de les noves restriccions a aquests sectors aprovades pel Consell per a frenar la pandèmia.

En concret, tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les empreses englobades en aquests sectors podran accedir a una nova línia de finançament per la qual obtindran crèdits d'entre 15.000 i 750.000 euros que inclouen una ajuda directa no reembossable de fins a 60.750 euros. Estarà especialment orientada a autònoms, pimes i micropimes.

Línia dotada amb 50 milions d'euros

Aquesta línia, batejada com Horeca per les sigles dels sectors als quals va dirigida estarà dotat amb 50 milions d'euros i és la primera línia del pla de xoc per a la reactivació de l'economia valenciana que s'ha posat a la disposició de les empreses. "El compromís de la Generalitat ha sigut sempre el disseny de línies d'ajuda amb caràcter immediat, com queda en evidència amb la posada en marxa de la primera ajuda del Pla Resisteix a la que poden accedir totes aquelles empreses viables que s'han vist seriosament perjudicades per la COVID", ha apuntat el president de la Generalitat.

Des d'aquest dijous, i a través de la web de l'IVF les empreses interessades en aquests préstecs bonificables podran accedir de manera telemàtica a sol·licitar un préstec que, tal com ha detallat el president de la Generalitat "porta aparellada una ajuda directa de fins al 30% de l'import sol·licitat".

Termini de devolució de fins a cinc anys

Amb aquesta línia, el Consell proporciona en un sol tràmit administratiu la liquiditat urgent que precisen les empreses i, alhora, una ajuda directa per a compensar-los per les restriccions sanitàries aprovades pel Consell. A més, el president ha detallat que les empreses tindran un termini de fins a cinc anys per a la devolució d'aquests préstecs, amb un de manca, la qual cosa que els permet que, durant l'any més difícil per als seus comptes, no hagen de fer front a aquests préstecs i un tipus d'interés simbòlic del 0,5%. A més, requeriran l'aval d'Afin- SGR.

Quant als trams no reembossables, els préstecs ha sigut dissenyat perquè els primers 30.000 euros de crèdit, les empreses beneficiàries puguen obtindre una ajuda directa de fins a 9.000 euros (el 30% de l'import sol·licitat), un percentatge d'ajuda que disminueix de manera marginal per trams conforme augmenta l'import del crèdit.

D'aquesta manera, per a les operacions de fins a 250.000 euros el percentatge d'ajuda directa es redueix de manera marginal al 15%, la qual cosa suposa una ajuda màxima de 42.000 euros; per als crèdits de fins a 500.000 euros, l'ajuda màxima serà de 54.500 euros (amb un percentatge d'ajuda directa en aquest tram del 5%); i, finalment, per als crèdits de fins a 750.000 euros l'ajuda màxima directa que obtindran les empreses des del moment en què se'ls concedisca el préstec serà de 60.750 euros.

"Hem posat en marxa el pla de xoc més ambiciós de tota Espanya amb un conjunt de línies que atenen les diferents necessitats financeres i de suport econòmic que tenen les empreses afectades", ha reiterat el president de la Generalitat després d'incidir en què "era urgent dissenyar un pla que contemplara tant als xicotets establiments de restauració com les necessitats de les cadenes hoteleres o de grans empreses de l'oci i la restauració".

Tal com publica el DOGV, fins a un total de 21 sectors podran acollir-se a aquests préstecs, entre els quals destaquen, a més dels sectors esmentats, tots aquelles empreses amb activitats adjacents com el taxi, les agències de viatges, cinemes i teatres, sales d'espectacles, gimnasos i altres activitats recreatives.

Arxivat a:

Destacats