Puig rebutja un "alarmisme excessiu" enfront de l'augment de casos i assegura que els ingressos són "assumibles"

Dilluns que ve es reunirà el comité d'experts per a "avaluar l'estat de la situació"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, a una roda de premsa
El president de la Generalitat, Ximo Puig, a una roda de premsa

El 'president' de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha rebutjat actuar amb un "alarmisme excessiu" davant l'augment de casos de Covid-19 en les últimes setmanes i ha fet una crida a la "prudència" perquè, ha assegurat, "els ingressos en UCI són assumibles pel sistema sanitari".

Així s'ha pronunciat Puig aquest dissabte durant l'acte de commemoració dels 30 anys del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de Morella, després de ser preguntat pels mitjans sobre la possibilitat d'implantar noves mesures restrictives enfront de l'increment de positius per coronavirus.

En aquest context, el cap del Consell ha remarcat que dilluns que ve 11 de juliol es reunirà, al costat del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, amb el comité d'experts per a "avaluar l'estat de la situació". "Les vacunes funcionen i, per tant, la millor capacitat que tenim és vacunar", ha apuntat.

"Les vacunes són la millor recepta i, per això, la nostra actuació ara és acabar de vacunar a totes aquelles persones que encara no ho estan", ha destacat, al mateix temps que ha reiterat que s'ha evidenciat que, "si estan vacunades, fins a aquelles persones que es reinfecten tenen una capacitat de resistència major".

Aquest passat divendres la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 8.854 nous casos de coronavirus i 24 defuncions més --nou dones d'entre 69 i 100 anys, i 15 homes d'entre 63 i 90.

Quant a la situació dels hospitals, els centres hospitalaris valencians tenen actualment 1.164 persones ingressades, 56 d'elles en l'UCI: 140 a la província de Castelló, cinc en UCI; 409 a la província d'Alacant, 23 d'elles en l'UCI; i 615 a la província de València, 28 en UCI. Dimarts passat els hospitalitzats eren 1.192 (la xifra més alta des del 16 de febrer), 41 d'ells en l'UCI.

Arxivat a:

Destacats