Puig: "El projecte socialista per a la Comunitat Valenciana és créixer millor, igualtat, justícia social i sostenibilitat"

El PSPV-PSOE celebra l'acte central de campanya en el Museu dels Ciències de València

Guardar

Ximo Puig, Pedro Sánchez i Sandra Gómez, en l'acte central de campanya del PSPV-PSOE
Ximo Puig, Pedro Sánchez i Sandra Gómez, en l'acte central de campanya del PSPV-PSOE

El PSPV-PSOE ha mostrat el seu múscul electoral en l'acte central de campanya celebrat en el matí d'aquest dissabte. El Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València ha acollit a la militància socialista arribada de tots els punts de la Comunitat Valenciana per a assistir al míting en el qual el president del Govern, Pedro Sánchez; el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, han encoratjat a les masses per a buscar una mobilització que empente als socialistes com la força més votada el 28 de maig.

I és que diumenge que ve, tant a escala autonòmica com en la capital valenciana, es debat entre "tornar al passat o mirar cap al futur", tal com s'ha repetit en el transcurs de l'acte.

L'increment de l'ocupació, la millora dels indicadors econòmics i l'arribada de Volkswagen i altres empreses tecnològiques és, per al PSPV-PSOE, el millor aval de gestió, fruit de la generació de "confiança i seguretat".

Una "via valenciana" que passa per "créixer millor, igualtat, justícia social i sostenibilitat". "Treballem des de la reivindicació. Som un partit útil que vol buscar solucions", ha resumit el candidat a la Generalitat, Ximo Puig.

Un projecte "de majoria"

Al crit de "president, president", Puig ha iniciat la seua intervenció recordant que el socialista "és el projecte de la gent, el de tota la societat valenciana, que vol representar el millor d'aquesta Comunitat, que només es podrà construir des de la convivència i la cohesió social".

"És un projecte de majoria, arrelat en el territori, perquè és igual d'important un poble xicotet enmig de la muntanya o un barri de València", ha afirmat el secretari general del PSPV-PSOE i candidat a la reelecció.

Puig ha presentat com a gran aval de gestió que "450.000 persones més treballen ara en la Comunitat Valenciana que en 2015" i la "inversió industrial més important de la història d'Espanya".

En aquest sentit, ha fet balanç d'aquesta etapa: "Vam començar en 2015 un projecte de recuperació, de reparació i de renaixement. Huit anys després tots els indicadors econòmics i socials estan millor, malgrat les dificultats de la pandèmia i la guerra. Hi havia possible una via diferent d'eixir de la crisi que no fora l'atur, la corrupció i les retallades. El millor antídot perquè no tornen és el Partit Socialista".

Interior del Museu de les Ciències de València durant l'acte central de campanya del PSPV-PSOE
Interior del Museu de les Ciències de València durant l'acte central de campanya del PSPV-PSOE

Oportunitats d'ocupació i desprivatització de la sanitat

Entre els principals anuncis per a la pròxima legislatura realitzats per Puig, destaquen els destinats a l'ocupació i a la sanitat.

En el cas de l'ocupació, el president ha recordat que "en atur juvenil ha baixat 20 punts, però no és suficient". Per això, "en la pròxima legislatura, a tots els joves que acaben la carrera universitària o FP se'ls donarà una oportunitat de treball i els majors de 50 anys que es queden sense treball tindran una segona, tercera o quarta oportunitat. Ho acordarem des del diàleg social perquè ningú s'ha de quedar al marge".

D'altra banda, en l'àmbit de la justícia social i la igualtat, el president ha afirmat que "des del primer moment sabíem que calia garantir la universalitat de la sanitat, acabar amb els copagaments i amb la privatització de la sanitat publica valenciana. I ho hem fet, i ho acabarem aquesta legislatura: desprivatitzarem tots els departaments que queden i continuarem ampliant centres de salut i hospitals de nord a sud, com hem fet fins ara".

Finalment, el dirigent socialista ha recordat la mesura de considerar com a família nombrosa aquelles que tinguen dos fills, i ha proposat una "gran operació de centres de dia i residències, perquè no podem deixar arraconada a la gent gran: hem de donar-los suport perquè puguen estar a la seua casa fins que ells vulguen".

Parte de la militancia socialista en el interior del Museu de les Ciències de València
Part de la militància socialista a l'interior del Museu de les Ciències de València

"El PSOE significa futur"

Per part seua, la candidata socialista a l'alcaldia de València, Sandra Gómez, ha encoratjat a la militància present afirmant que "la bambolla del PP es punxarà el pròxim 28 de maig, i guanyarem com ho hem fet sempre, de baix a dalt". Gómez ha destacat que el "est partit és el partit que ha donat la cara per la gent, per la majoria, en els moments més complicats, mentre uns altres es posaven de perfil o del costat de les persones que ho tenen tot", ressaltant, a més, que el PSOE "és el partit de les famílies, i no el dels barracons".

Gómez ha fet un repàs de tot l'aconseguit la capital del Túria aquests huit anys que ha permés l'arribada a la ciutat d'inversions com HP, Siemens, CaixaBank, Deutsche Telekom, la creació de 90.000 ocupacions o recuperar la sanitat i educació públiques i les pensions enfront del passat de la Gürtel, de la visita del PP, del robatori en Cooperació, l'F1, els pufos i els barracons del PP.

"A València, el PSOE significa futur, enfront d'un projecte que mira al passat com el del Partit Popular, que ha ocupat tota la seua campanya per a ocultar el que van fer: desmantellar els bancs valencians, tancar la televisió pública, convertir València a la ciutat dels pufos... La Gürtel semblava una regidoria més de la nostra ciutat", ha incidit, al mateix temps que ha destacat la pròxima aprovació del Pla del Cabanyal.

Ximo Puig i Sandra Gómez durant l'acte central de campanya del PSPV-PSOE
Ximo Puig i Sandra Gómez durant l'acte central de campanya del PSPV-PSOE

500 milions d'euros per a Atenció Primària

El president Pedro Sánchez iniciat la seua intervenció amb una menció a Ana Barceló, candidata a l'alcaldia per Alacant, i consellera de Sanitat durant la crisi sanitària: "ho vas fer excel·lent", reivindicant que la Comunitat Valenciana va liderar l'eixida de la pandèmia.

Al fil d'això, Sánchez ha centrat el seu parlament en reivindicar la sanitat pública: "El pitjor enemic del sistema nacional de salut no són els virus, són les retallades". Per això, dimarts que ve, el Consell de Ministres aprovarà una partida finalista de 580 milions d'euros per a millorar les infraestructures i equipaments d'Atenció Primària.

Les comunitats autònomes hauran de destinar aquests 580 milions d'euros per a modernitzar i millorar els més de 13.000 centres que ja existeixen en el conjunt de l'Estat i finançar amb aquesta partida noves sales de fisioteràpia, radiodiagnòstic i urgències per a evitar esperes, saturació o desplaçaments innecessaris.

"Aquesta serà la major inversió que un govern ha realitzat en la història per a millorar l'Atenció Primària. La sanitat pública és competència autonòmica, però és la prioritat del Govern d'Espanya", ha anunciat Sánchez.

Destacats