Puig defensa el projecte socialista com l'opció "per a la majoria, sense fanatismes i des de la capacitat de trobada"

El PSPV-PSOE inicia la campanya electoral a Mislata i destaca la "via valenciana" com a remei contra l'"època en blanc i negre" a la qual vol tornar el PP

Guardar

El president Ximo Puig durant l'acte d'inici de campanya del PSPV-PSOE
El president Ximo Puig durant l'acte d'inici de campanya del PSPV-PSOE

Ambient festiu en les files socialistes urant l'inici de la campanya electoral per a les eleccions del 28 de maig. I no és per a menys, ja que comença amb un impuls per al PSPV-PSOE després del sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest dijous, que preveu la revalidació d'un tercer Botànic encapçalat per Ximo Puig.

"Volem que la nostra societat tinga cada vegada més cohesió i siga més resilient. Volem que les institucions assumisquen la responsabilitat de mantenir una societat cohesionada des del diàleg i sense fanatismes, per això el del PSPV-PSOE és el projecte de la majoria social". Amb aquestes paraules Ximo Puig ha interpel·lat tant als votants socialistes com als d'altres partits per a sumar-se a un projecte que "és de tots els valencians, no sols d'uns pocs" des de l'"obertura i la capacitat de trobada que aquesta terra mereix".

El PSPV-PSOE ha donat, així, inici a la campanya electoral amb un acte celebrat en la vesprada-nit d'aquest dijous en el CEIP Gregorio Mayans de Mislata, el primer centre educatiu públic d'aquesta ciutat. En l'acte ha participat el president de la Generalitat Valenciana i candidat a la reelecció, Ximo Puig; la vicepresidenta primera del Govern estatal, Nadia Calviño; la candidata a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez; i l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa.

Puig ha defensat la "via valenciana" com "un projecte per a la majoria" i ha destacat que "la Comunitat Valenciana s'ha convertit en el paradigma de l'ocupació en aquests huit anys, revertint la hipoteca reputacional d'una terra que era en blanc i negre i era el paradigma de la corrupció" després de governs del Partit Popular. Una època en la qual "es van retallar tots els serveis públics i es van apujar impostos".

Després de fer un repàs de totes les fites aconseguides en aquestes dues legislatures de Botànic, des del Pla Edificant fins a l'arribada de Volkswagen, i de les polítiques de justícia social impulsades en el context de la COVID-19 i derivades de la invasió d'Ucraïna, el president ha afirmat que és el moment de "plantejar-se nous reptes". "Tot el que hem fet és l'aval per a dir-li a la gent que tenim la capacitat de superar noves fronteres", com el recent anunci d'incloure com a famílies nombroses aquelles que tinguen dos fills.

Per això, ha rebutjat "la guerra bruta del Partit Popular, que no té projecte per a aquesta terra" i ha incidit en la necessitat de sumar-se a la "via valenciana" que ofereix el PSPV-PSOE.

El president Ximo Puig durant l'acte d'inici de campanya del PSPV-PSOE
El president Ximo Puig durant l'acte d'inici de campanya del PSPV-PSOE

Un partit que "dona la cara"

La ministra Nadia Calviño ha enaltit els assoliments del govern valencià en els últims huit anys i ha destacat la necessitat d'establir un lideratge sòlid i ferm davant el context social i econòmic actual. Un lideratge que, per a Calviño, va de la mà dels candidats socialistes.

Per part seua, Sandra Gómez ha augurat que els socialistes "punxaran la bambolla del PP" el pròxim 28 de maig: "guanyarem les municipals, guanyarem les autonòmiques i guanyarem les generals de desembre". "El Partit Socialista és l'únic partit que val per a donar la cara quan les coses es posen difícils. Entre el passat i el futur, la gent votarà futur", ha defensat.

Finalment, Carlos Fernández Bielsa, ha incidit en la importància dels pròxims comicis, ja que "ens juguem tornar a èpoques de la corrupció, el balafiament i l'atur. Estan en joc, com a societat, totes les llibertats i drets que tant d'esforç ens ha costat aconseguir. Hem d'ajudar al fet que la Diputació i la Generalitat continuen impulsant cada projecte i proposta".

Destacats